TBMM Başkanı Şentop: Büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararımızı vereceğiz

Memleketi Tekirdağ’da iftar programına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Türkiye'yi bugünlere hep beraber getirdik. İnşallah bu önemli tercih noktasında karar noktasında da Türkiye'de istikrarın devamı yeniden büyük Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin inşası yolunda milletimiz bir karar verecek buna güveniyoruz'' dedi.

TBMM Baskani Sentop habermeydan

Tekirdağ’da “Gönül Sofraları” iftar programına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, burada açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 10 bin kişiyi iftarda buluşturan programa Şentop, Togg marka makam otomobili ile geldi.

Şentop’un açıklamalarından satır başları:

Depremlerden dolayı ramazanın buruk yaşandığını vurgulayan TBMM Başkanı, “6 Şubat’tan bu yana kadar devam eden depremlerin etkileriyle orada yaşayan vatandaşlarımızın maruz kalmış olduğu büyük felaketi izlediniz. Biz yerinde gittik gördük. İnşallah çarşamba günü sondan bir önceki iftarı da yine Hatay’da, Antakya’da onlarla beraber yapacağız inşallah. En kısa zamanda oradaki acıları dindirmeye ve vatandaşlarımızın kalıcı konutlara yerleşmesini sağlamak için gayret etmeye göstermeye devam ediyoruz. İnşallah, bir yıl gibi bir zaman içerisinde oraları yeniden şenlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

”Bu Türkiye’yi bugünlere hep beraber getirdik”

“Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz var, vatandaşlarımız var. Onları görmek oradan Türkiye’ye bakmak da farklı Türkiye bölgesinde sözü ve kararı merak edilen bir ülke haline geldi. Çok uzun anlatmaya gerek yok. Ukrayna-Rusya savaşından, iki ülke arasında ara buluculuk yapan ve somut sonuçlar elde eden tek ülke var. Türkiye, tahıl koridorunun açılması meselesi, esir değişimi meselesi, yine aynı şekilde yaralıların ve hastaların karşılıklı olarak değişimi meselesi iki ülkenin de güvendiği dünyadaki tek ülke Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor. Bütün bunlar Türkiye’deki siyasi istikrarın dirayetli makul insaflı ve insani esaslara dayanan politikaların neticesinde gerçekleşti. Bu Türkiye’yi bugünlere hep beraber getirdik. İnşallah bu önemli tercih noktasında karar noktasında da Türkiye’de istikrarın devamı yeniden büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin inşası yolunda milletimiz bir karar verecek buna güveniyoruz. Buna inanıyoruz. Ben şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Kadir geceniz mübarek olsun.”

 

Exit mobile version