Süleyman Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antakya'da mezarlıklardaki Türk bayraklarının kaldırıldığı yönündeki iddiasına cevap verdi.

Suleyman Soyludan Kilicdarogluna yanit habermeydan

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’mız, mezara hiçbir partinin değil sadece Türk bayrağı ve belediye başkanlığının bayrağını asmış. Ankara’dan talimat, ‘Bayrakları kaldırın’ diye… Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim” açıklamasında bulunmuştu.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesi Hatay’ın Antakya ilçesinde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu´nun iddaalarına yanıt veren Soylu, “Sayın Kılıçdaroğlu şehri ziyaret etti. Başımızın üzerinde. Yani herkesin bu acıya ortak olması ancak gücümüzü artırır. Ama her gelindiğinde bir yalan söylemek, yalan demekten, yalan olduğunu söylemekten de imtina etmeye çalışıyorum. Ama bizi birbirimize düşüren anlayış ortaya koymasını son derece sakil ve son derece yanlış buluyorum. Bu doğru bir yaklaşım değil. Sayın valimiz de bakan arkadaşlarımız da işin başından beri buradalardı. Sayın Kılıçdaroğlu mezarlıkta bayrağı kaldırdığımıza yönelik ve benim bunun talimatını verdiğime yönelik söylemde bulundu. Deprem bölgesinde yalan üzerinden siyaset yapılırsa Allah adama hesabını sorar.

Bugün flama günü değil. Ne gerek var bunlara, niye böyle açıklamalar yapılması hususunda bizi zorunlu bırakıyorlar? Elinde İBB var, Ankara Büyükşehir Belediyesi var, gelip hemen bu meseleyi karıştırmanın burada çalışan insanları karıştırmanın ne anlamı var.” dedi.

“TAKTIRANLAR BİZİM ARKADAŞLARIMIZ”

Bakan Soylu, “Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık belediyenin flamaları ile donatılıyorsa bu ayıptır. Ay yıldızı bayrağı kaldıran da oradaki belediyenin görevlileri, taktıranlar da bizim arkadaşlarımız.” ifadelerini kullandı.

“SİYASETİN YERİ DEĞİL”

“Gelip bu meseleyi karıştırmanın burada çalışan insanları birbirine düşürmenin ne anlamı var. Kılıçdaroğlu’nun bu insanların moral ve motivasyonun artıracak açıklamalar yapmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Başkasını karalamaya yönelik adım atmayacak bir dönemdeyiz. Burası siyasetin bu denli yapılacak yeri değildir” şeklinde konuştu.

Exit mobile version