Soylu’dan kapatılan konsolosluklar hakkında açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa ülkelerinin konsolosluklarının kapatılmasına dair yaptığı açıklamada "60 milyon turist hedefi koyduğumuz bir günde, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye'ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar" dedi.

konsolosluk habermeydan

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararlarına” dair açıklama yaptı.

“ULUSLARARASI BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

ABD’nin Türkiye’ye yaptığı güvenlik uyarısının ardından bazı ülkelerin başkonsolosluklarını kapattığını hatırlatan Bakan Soylu, “60 milyon turist hedefi koyduğumuz bir günde, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye’ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar. İstedikleri kişileri hapisten çıkaramayınca metnin altına imza atan büyükelçiler, Türkiye’ye hukuk operasyonu yapmak isteyen büyükelçiler, şimdi Türkiye’ye bir terör operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız.” dedi

Exit mobile version