Sosyal medya platformu Tumblr’a Türkiye’den erişim engellendi

Çok kullanıcı sayısıyla adından söz ettiren Tumblr'a Türkiye'den erişim engeli yasağı getirildi. Söz konusu platform geçtiğimiz günlerde çıplaklık içeren paylaşımların yasağını kaldırmasıyla adından söz ettirmişti.

Tumblr Habermeydan

Hem fotoğraf hem de video içeriklerinin paylaşılabildiği çok yönlü bir sosyal medya platformu olan Tumblr’a, Türkiye’de erişim engeli getirildi. Genel olarak gençlerin kullandığı Tumblr’a, Kuşadası Sulh Ceza Hakimliği’nin 9 Kasım tarihli ve 2022/3144 sayılı kararıyla engel getirildi.

Popüler sosyal  platformu Tumblr, çıplak içerikler barındırdığı için 2018’in Kasım ayında App Store’dan kaldırılmıştı. Bu gelişmeden sonra şirket, içerik politikalarında değişikliğe giderek yetişkin içerikleri yasaklamıştı. Tumblr, yaklaşık 4 yıl sonra yetişkin içerik yasağını bu ayın başında kaldırdı. Şirkete göre müstehcen, yetişkinlere yönelik ve cinsel temalı içerikler, Tumblr’ın eylül ayında kullanıma sunduğu bir sistem olan topluluk etiketleriyle etiketlendiği sürece sorun yaratmayacak. Ancak cinsellik içeren eylemlerin görsel tasvirleri Tumblr’da yasak olmaya devam edecek.  Bu gelişmenin ardından Tumblr’a, Kuşadası Sulh Ceza Hakimliğinin 9 Kasım 2022 tarih ve 2022/3144 sayılı kararıyla erişim engeli getirildi.

Tumblr içerik politikalarında da kısa süre önce değişikliklere gitti. Paralı abonelik sistemi devreye girdi. İçerik üreticiler, artık platformdan para kazanabiliyor. Tumblr, tıpkı Twitter gibi mavi tiki ücretli yapmaya hazırlanıyor. Tumblr’ın içerik politikalarında hala nefret, spam, şiddet içeren tehditler veya yasa dışı herhangi bir şeye hala izin verilmeyecek.

Exit mobile version