Site aidatlarında yeni dönem kapıda

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bu hafta yasama mesaisi yoğun şekilde devam edecek. Geçtiğimiz hafta başlayan görüşmeler sürerken, özellikle site aidatlarına sınırlama getiren düzenlemenin kabul edilmesinin beklendiği bildirildi.

site aidatlari habermeydan

Site aidatlarında yeni dönem kapıda...

Site aidatlarında yeni dönem kapıda…

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bu hafta yasama trafiği yoğun şekilde devam edecek. Geçtiğimiz hafta görüşmelerine başlanan site aidatlarına ilişkin düzenlemenin bu hafta kabul edilmesi bekleniyor.

Düzenlemeye göre, site aidatlarında yer alan tüm gider kalemleri site sakinlerinin onayına sunulacak. Onay çıkmaması durumunda ise artışların yeniden değerleme oranına göre belirlenmesi öngörülüyor. Teklifte ayrıca depremzedelerin banka ve idari işlemlerinde yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçilmesi de hedefleniyor.

Aidat düzenlemesiyle ilgili süreç devam ederken, Fatih Karahan da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine sunum yapacak. Karahan’ın sunumunda dezenflasyon süreci, faiz politikası ve küresel ekonomik gelişmelerin Türkiye’ye etkileri ele alınacak.

Öte yandan, daha önce yaşanan okul saldırılarının ardından kurulan araştırma komisyonunun da bu hafta ilk toplantısını yapması bekleniyor. Komisyonun çalışma takvimi ve gündeminin bu toplantıda belirleneceği, çalışmaların üç ay sürmesinin planlandığı belirtildi.

Exit mobile version