Sinop’tan deprem bölgesine mama yardımı

Sinop’tan, Kahramanmaraş deprem bölgesinde evsiz ve sahipsiz kalan hayvanlar için mama ve tedavi malzemeleri gönderildi.

Hayvanlara Mama Habermeydan

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sinop Gönül Elçileri Derneği Başkanı ve aynı zamanda petshop işletmeciliği yapan Ulaş Başar Alparslan arama kurtarma ekibi oluşturarak bölgede evsiz ve sahipsiz kalan hayvanların yardımına koştu. Kendi işletmesinde sattığı tüm mamalarını ve tedavi malzemelerini toplayarak afet bölgesine ulaşmasını sağladı.

Kahramanmaraş merkezli depremi ilk duyduklarında bir araya gelip arama kurtarma ekibi oluşturduklarını ve bölgeye yardım topladıklarını kaydeden Ulaş Başar Alparslan, “Arama-kurtarma ekibi topladık, bu ekiple beraber de dükkanımızda kedi, köpek maması, vitamin, ilaç gibi orada işlerine yarayacak ne varsa ulaşmasını sağladık. Maddi yardım olarak hayvanlara yönelik sağladık ama arama-kurtarma ekibimiz de oradaki insanlara yardım ettiler. Bizim ekipten bir tane yaralı köpeğe müdahale edildi, ağzı ve burnu kanayan kedimiz vardı, tek bacağı kırılan köpek vardı onlara ve birçoğuna da yardım ettiler” diye konuştu.

Bölgede evsiz ve sahipsiz kalan hayvanların yanı sıra doğada yaşamını sürdüren hayvanların da yiyecek bulmakta zorlanacağını söyleyen Alparslan, “Orada herkes kendi can derdine düştüğü için hayvanları hatırlamayabilirler, insan canı da hafife alınacak bir şey değildir. Ama duyarlı arkadaşları da oradaki sokak hayvanlarına ve orada yaşayan canlılara yardımda bulunmasını istiyoruz. Orada tahribat olduğu için artık doğada yaşayan hayvanlar da yemek bulamayacaklar, onlar da bir süre sonra yemek bulmak için şehir merkezine inmeye çalışacaklar. Onlara da duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Exit mobile version