Sinop’taki oyuncak fabrikası, depremzede çocuklara 100 bin oyuncak dağıttı

Sinop'taki oyuncak fabrikasından, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine ve Sinop iline misafir olarak gelen depremzede çocuklara 100 bin oyuncak dağıtıldı.

Sinop Oyuncak Fabrikasi Habermeydan 1

Sinop’taki oyuncak fabrikasından, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine ve Sinop iline misafir olarak gelen depremzede çocuklara 100 bin oyuncak dağıtıldı.

Sinop’ta 2020 yılında Türk- Belarus ortaklığıyla hizmete giren fabrikada üretilen oyuncaklar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından valilik, kaymakamlıklar ve sivil toplum kuruluşlarınca depremzede çocuklara dağıtıldı. Fabrika yönetimi tarafından, deprem bölgesinin yanı sıra Sinop’ta konaklayan depremzede çocuklara da oyuncak dağıtılarak, depremzede çocukların yaralarının azda olsa sarılmasına yardımcı olundu.

Fabrikanın genel müdür yardımcısı Hasan Başak, basına yaptığı açıklamada depremin ilk anından itibaren bölgeye oyuncak ve çeşitli yardımlar ulaştırmaya başladıklarını söyledi. Fabrika yönetimi olarak kendi yaptıkları yardımlar ile beraber oyuncak talep eden tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına da destek verdiklerini belirten Başak, talep halinde bölgeye oyuncak göndermeye devam edeceklerini söyledi.


Başak, bölgeye gönderdiğimiz oyuncaklarla oynayan çocukların yüzlerinde oluşan tebessümün mutluluk verici olduğunu söyleyerek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fabrika olarak hangi kurum olursa olsun, gerekli yardımlarda bulunduk. Sinop’a gelen depremzedeler için spor salonunda stant oluşturduk. Orada çocuklara oyuncaklar verdik. Çocukların yüzlerindeki o tebessümü gördüğümüzde en az kendi çocuğumuz kadar seviniyoruz. 100 binin üzerinde oyuncak hediyemiz oldu. Bundan sonra da olmaya devam edecektir.”

Oyuncakların yanında deprem bölgesine insani yardım malzemesi  gönderdiklerini aktaran Başak, “Fabrika bünyesinde kurduğumuz arama kurtarma ekibimiz bölgeye giderek çalışmalara katıldı. Kamyonlarla insani yardım malzemeleri ulaştırdık. Oyuncak olsun, başka konuda yardım olsun, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Yaralarımızı birlikte sarmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version