Sinop’ta sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçları ‘Scak Yuvam’da karşılanacak

Sinop’ta hayvan severler tarafından gönüllü olarak kurulan "Scak Yuvam" isimli hayvan barınağında, sahipsiz ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri yapılacak.

Sinopta sokak hayvanlarinin tum ihtiyaclari Scak Yuvamda karsilanacak Habermeydan

Sinop’ta sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçları ‘Scak Yuvam’da karşılanacak.

Sinop’ta hayvan severler tarafından gönüllü olarak kurulan “Scak Yuvam” adlı hayvan barınağında, sahipsiz ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri yapılacak.

Sinop’un Lala köyünde Sokak Canlılarını Koruma Derneği tarafından gönüllü olarak kurulan “Scak Yuvam” isimli tesiste, sahipsiz, hasta ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri yapılacak. Ayrıca, kurulan kuru mama üretim tesisiyle de barınakta bulunan hayvanların yiyecek ihtiyaçları karşılanacak.

Vatandaşların sokaklarda bulduğu sahipsiz, hasta, yaralı veya bakıma muhtaç hayvanları kendilerine getirdiklerini söyleyen Sinop Sokak Canlılarını Koruma Derneği Başkanı Taner Dinçkurt, derneğimize üye olan veteriner tarafından tesiste ufak çaplı kırık onarımı, pansuman gibi işlemlerin yapıldığını belirtti.
Derneğimizde kontrol ve bakımları tamamlanan hayvanları sahiplenmek isteyenlerle yeni oluşturdukları internet sitesi üzerinden iletişim kurduklarını belirten Dinçkurt, “Sitemizde buraya gelen, hasta olan, iyileşen, doğan bütün kedi ve köpeklerimizin fotoğrafları olacak. Türkiye çapında sahiplenmek isteyenlere burada yardımcı olacağız, onlarla oturup konuşacağız güvenmemiz lazım” diye konuştu.

Sinop ilindeki tesislerden çıkan yemek atıklarına talip olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Dinçkurt, “Biz burada fabrikalardan, Kredi ve Yurtlar Kurumu yemekhanesi, İl Emniyet Müdürlüğünün, İl Jandarma Komutanlığının, İl Özel İdaresinin, üniversitenin yemekhanelerinden çıkan bütün atıklara talip olacağız. Bizim düşüncemiz, bir protokol anlaşması imzalamak. Hem yemek atıklarını buraya getirip kuru mamaya çevirelim, daha sonra biz de onlara kuru mama verelim. Çünkü her kurumun önünde mutlaka birkaç tane hayvan oluyor, bizim de bunları bir şekilde beslememiz lazım” şeklinde konuştu.

Tesiste görevli Mustafa Çeliker, her gün sabah saatlerinde hayvanların mama ve suyunu verdikten sonra günlük tedavi ve bakımlarını yaptığını ifade etti. İlaç kullanan hayvanların takibini de yaptığını belirten Çeliker, hayvanların tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını belirtti.

Exit mobile version