Sinop’ta, öğrencilerden çevreci eğitim modeli!

Sinop merkez ilçesine bağlı Lala Köyü İlkokulu öğrencileri, doğal kaynakların korunması ve geri dönüşüm bilinci konusunda örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor.

sinopta ogrencilerden cevreci egitim modeli habermeydan

Sinop’ta, öğrencilerden çevreci eğitim modeli!

Sinop merkez ilçesine bağlı Lala Köyü İlkokulu öğrencileri, doğal kaynakların korunması ve geri dönüşüm bilinci konusunda örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Yaşayan Okul Bahçeleri Yarışmasında Sinop il birinciliğini kazanan Lala Köyü İlkokulu öğrencileri, okul bahçesine kurdukları serada ata tohumlarından elde ettikleri fideleri toprakla buluşturup, evsel atıklardan kompost gübre üreterek tarımsal üretime katkı sağlıyor.

Çevre bilincini küçük yaşlarda kazandırmayı amaçlayan bu uygulamalar kapsamında öğrenciler, domates, salatalık, biber, fasulye gibi ürünleri damla sulama yöntemiyle yetiştiriyor.

Ayrıca okulda biriktirilen yağmur suları, sulama amaçlı kullanılarak su tasarrufu sağlanıyor. Doğal ürünlerin değerlendirilmesinde de fark oluşturan öğrenciler, elma ve üzümden sirke üretimi gibi çalışmalara da imza atıyor.

Öğrencilerin doğayla iç içe öğrenmesini amaçlayan uygulama, hem çevre duyarlılığını artırıyor hem de çocuklara üretmenin değerini öğretiyor. Proje kapsamında öğrenciler, sebzelerin tarladan sofraya uzanan sürecine doğrudan tanıklık ediyor.

 

Exit mobile version