Sinop’ta balık ağı tamiriyle şifa buluyor

Sinop’ta yaşayan 53 yaşındaki Erdem Demir, yakalandığı kolon kanseri hastalığından sonra, kendisinde bıraktığı ruhsal ve fiziksel olumsuzlukları çocukluğundan beri yaptığı balık ağı tamiriyle atlatıyor.

Yipranan aglari tamir ederek sifa buluyor Habermeydan

Sinop’ta balık ağı tamiriyle şifa buluyor.

Sinop’ta yaşayan 53 yaşındaki Erdem Demir, yakalandığı kolon kanseri hastalığından sonra kendisinde bıraktığı ruhsal ve fiziksel olumsuzlukları çocukluğundan beri yaptığı balık ağı tamiriyle atlatıyor.

Demir, yakalandığı hastalık sonrası parmaklarında meydana gelen uyuşmaların geçtiğini ve aynı zamanda ruhuna da iyi geldiğini dile getirdi.

Sinop’ta yaşayan Erdem Demir, lise yıllarında balıkçılık yapmaya başladığı dönemlerde büyüklerinden balıkçılığın yanında, yıpranan balıkçı ağlarını tamir etmeyi de öğrendi. Bir dönem İstanbul’da değişik mesleklerde çalışan Demir, geçirdiği hastalıklar sonucu tekrar memleketine dönerek balıkçılıkla uğraşmaya devam etti. Balıkçılığın yanı sıra 20 yıldır da hem kendisinin hem de çevresindeki balıkçıların yıpranan ağlarını tamir eden Demir, 1,5 yıl önce geçirdiği kolon kanseri hastalığının kendisinde bıraktığı etkilerini yine mesleğini sürdürerek atlattığını söyledi.

Çocukluğundan beri bu mesleği yaptığını anlatan Erdem Demir, “İlk başta küçük çapta başladık, lastik botta. Daha sonra 18-20 yaşlarında tekne aldık, daha önce başkalarının tekneleriyle de gittik. Sonra iş hayatına atıldık, İstanbul’da çalıştım tekrar dönüş yaptım ve yine aynı işime devam ettim. Burada tekne aldım, yaklaşık 15 sene hem denizde çalıştım hem de burada çalıştım. Yaklaşık 20 seneden beri kendi ağlarımızın tamirini yapıyoruz, başka arkadaşlarımın ricası üzerine onların da ağlarını yapıyorum” diye konuştu.

Ağ tamiri yapmanın hastalık sonrası dönemde kendisine birçok yönden iyi geldiğini belirten Demir, “1,5 sene önce kolon kanseri oldum, ameliyat yaptılar parçayı aldılar, peşinden kemoterapi gördüm, 8 ay önce de kemoterapim bitti. Şu anda 4 ayda bir tedaviye gidip doktora görünüyorum. Bu işi yapmak hastalığı unutturuyor, psikolojik olarak çok iyi geliyor. Hatta parmaklarımda uyuşmalar vardı, doktorlara gittim bir çare bulamadılar, buraya gelip çalışmaya başlayınca düzeldim. Çalışmak iyi geldi parmaklarıma. İyi geldi hem ruhsal hem de bedensel olarak” şeklinde konuştu.

Exit mobile version