Sinop’ta 15 Temmuz Ruhu Tuvalde: ‘İrade Bizim, Zafer Bizim’ Sergisi Açıldı
Sinop’ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yılı kapsamında düzenlenen resim sergisinde, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin hafızalara kazınan anları sanatsal bir dille anlatıldı.
Sinop’ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Vali Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, İl Müftüsü Paşa Bektaş, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sinop Tarihi Cezaevi Müzesi’nde kapılarını açan sergide, Sinop BİST Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin çalışmaları yer aldı. Sergideki eserler, o gece yaşanan olayları ve milletin gösterdiği direnişi farklı perspektiflerle yansıttı.
Açılış programına katılan protokol üyeleri, sergiyi gezerek öğrencilerden eserler hakkında bilgi aldı. Ziyaretçilerden de yoğun ilgi gören sergi, duygu dolu anlara sahne oldu.














