Sinop Boyabat’tan 14 sıhhi tesisat ustası deprem bölgesine gitti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla Sinop'un Boyabat ilçesinden gönüllü 14 sıhhi tesisat ustası, Elbistan ilçesine gitti.

Sinop Boyabat Sihhi Tesisat Ustalari Habermeydan

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla Sinop’un Boyabat ilçesinden gönüllü 14 sıhhi tesisat ustası, Elbistan ilçesine gitti.

Sinop Vali Yardımcısı Berkay Deniz, sıhhi tesisat ustalarının deprem bölgesine uğurlama programında yaptığı konuşmada, Boyabat halkının her zamanki gibi cömertliğini ve alicenaplığını ortaya koyduğunu söyledi.

Ustalara gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür eden Deniz, “Kahramanmaraş Elbistan’da kurulan konteynerlerin sıhhi tesisatını yapmak, bozulmuş arıza yapmış, bölgede ne kadar problem varsa hepsinin tamiratını yapmak üzere Boyabat halkından 14 kişilik sıhhi tesisatçımız gönüllülük üzerine bölgeye gidiyor. Burada bizzat kendilerinin aileleri ,yakınları ve eşleri çocukları onları uğurlamaya geldiler. Allah yollarını açık etsin. İnşallah bölgedeki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun gidermek, koşullarını iyileştirmek adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz, yolları açık olsun. Selametle gitsinler, selametle gelsinler” ifadelerini kullandı.

Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yükselecek de bölgeye gönüllü giden üyelerine teşekkür ederek, “Yolları açık, bahtları güzel olsun. Sağlıcakla gidip gelsinler. Ülkemizde böyle ustalar, böyle evlatlar oldukça Allah’ın izniyle devletimizle, milletimizle bu felaketin de üstünden geleceğiz. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.
Sıhhi tesisatçılar, daha sonra iki minibüsle Elbistan’a gitmek üzere yola çıktı.

 

Exit mobile version