Sinop Bakkallar Odası Başkanı: “Artan Maliyetlerden Dolayı Esnafımız Zor Durumda”

Sinop Bakkallar Odası Başkanı Sezgin Çilingiroğlu, "Artan maliyetlerden sonra yerel esnaf bunaltıda. Esnafımız zor günler geçiriyor. Çalışan maaşları, sigortalar, elektrik, kira ve diğer masraflar çok arttığı için esnafımızın da cirosu her geçen gün düşüyor” dedi.

Sinop Bakkallar odasi Habermeydan

Sinop Bakkallar Odası Başkanı Sezgin Çilingiroğlu, “Artan maliyetlerden sonra yerel esnaf bunaltıda. Esnafımız zor günler geçiriyor. Çalışan maaşları, sigortalar, elektrik, kira ve diğer masraflar çok arttığı için esnafımızın da cirosu her geçen gün düşüyor” dedi. Oda başkanı Çilingiroğlu, Sinop’ta yaşayan vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.

Sinop Bakkallar Odası Başkanı Sezgin Çilingiroğlu, artan maliyetlerden dolayı üyeleri olan esnafın zor durumda olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Artan maliyetlerden sonra yerel esnaf bunaltıda. Esnafımız zor günler geçiriyor. Çalışan maaşları, sigortalar, elektrik, kira ve diğer masraflar çok arttığı için esnafımızın da cirosu her geçen gün düştüğü için zor durumda. Ürün alma noktasında sıkıntı çekiyorlar. Sermayeler büyüdüğü için daha az ürün alıyorlar. Daha hızlı giden ürünleri tercih ediyorlar. Üyelerimizden şikayetler alıyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sinop’ta yaşayan insanlar ve esnaflar birbirlerini tanıyor. Biz kendi arkadaşlarımızı yerel esnafa alışverişe davet ediyoruz. Vatandaşlarımıza da yerel esnaflardan alışveriş yapmasını öneriyoruz çünkü yerel esnafımız hepsi bir arkadaş, hepsi kardeş. O yüzden yerel esnaftan alışveriş yaparlarsa daha hayırlı olur onlar için.”

Exit mobile version