Sınırda Bulgaristan polisini öldüren zanlı tutuklandı

Türkiye-Bulgaristan sınırında devriye gezen Bulgar polisini öldürdükleri iddiasıyla yakalanan iki kardeşten biri tutuklandı.

Bulagaristan Habermeydan

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü köyünde Türkiye-Bulgaristan sınırında Bulgar polis memurunun av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin yapılan soruşturma kapsamında 34 yaşındaki E. E. ve 28 yaşındaki M.E isimli 2 kardeş Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalandı. Çok sayıda suç kayıtları olduğu belirlenen 2 şüpheli sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Jandarmadaki işlemleri tamamlanarak Edirne adliyesine gönderildi. Şüpheli 2 kardeşten E.E. çıkarıldığı mahkeme hakimliği tarafından tutuklandı, kardeşi M.E ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan Soylu, başsağlığı diledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye-Bulgaristan sınırında, Bulgaristan ile başarılı çalışmalar yürütürken yaşanan elim olayın kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bakan Soylu, olayla ilgili şunları söyledi:

“Edirne, Lalapaşa ilçesi Bulgaristan sınırında bir Bulgaristan polis memurunun silahla vurulma sonucu hayatını kaybettiğini teessürle öğrendim. Az önce Bulgaristan İçişleri Bakanı Sayın İvan Dermenciev ile yaptığım telefon görüşmesinde hayatını kaybeden Bulgaristan polisi için başsağlığı dileklerimi ilettim. Olayın faillerinin tespiti ve olayın aydınlatılması için iki tarafın beraber çalışması konusunda mutabık kaldık. Tekrar kıymetli mevkidaşıma ve Bulgaristan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

 

Exit mobile version