Sinan Oğan 100 bin imzaya ulaşarak 4. Cumhurbaşkanı adayı oldu

YSK'nın verilerine göre, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, 100 bin imzaya ulaşarak 4. Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Sinan Ogan 100 bin imzaya ulasarak 4 Cumhurbaskani adayi habermeydan

Sinan Oğan 100 bin imzaya ulaşarak 4. Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Seçmenler tarafından aday gösterilecek isimlerin imza toplama süreci tüm hızıyla sürüyor. YSK, 100 bin imza toplaması gereken 11 adayın topladığı imza sayısı hakkında son durumu paylaştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) “Cumhurbaşkanı Aday Gösterilme Durumu” ekranındaki verilere göre Sinan Oğan, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı aldı. Sinan Oğan; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin ardından dördüncü Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Oğan, “Türk milletinin aziz evlatları, Bütün zorluklara rağmen 120.000 imza hedefine ulaşacağız inşallah. Bu adaletsiz düzende sakın ola 100.000’e ulaştık, artık imza atmamıza gerek yok demeyin zira bu zaferimizi elimizden almak için her şeyi yapacaklar. Yok imzalar mükerrer diyecekler, yok kenarı ıslanmış diyecekler yok bilmem ne diyecekler… O sebeple 120 bin sayısına ulaşana kadar devam edeceğiz” dedi.

 

Türkiye genelindeki il ve ilçe seçim kurullarında, cumhurbaşkanı adayı gösterilmek istenen ve YSK tarafından cumhurbaşkanı adaylık başvuruları kabul edilen Doğu Perinçek, Davut Turan, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal’ın imza verme işlemi, 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de sona erecek.

Exit mobile version