Şiddetli kar şehirleri esir aldı! Ulaşım durma noktasında

Karadeniz'in Doğusunu etkisi altına alan yoğun kar yağışı, bölgede bulunan 4 ilde toplamda 367 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Ekipler, kapanan yolların tekrar açılması için çalışmalarına başladı. Ayrıca Bitlis ve çevresinde 49 yerleşim biriminin yanı sıra Sivas'ta da 198 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirlendi.

bircok kent kara teslim habermeydan

Şiddetli kar şehirleri esir aldı.

Soğuk hava Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yüksek kesimlerde kar yağışına sebep oldu. Artvin’de 137, Gümüşhane’de 101, Giresun’da 65 ve Rize’de 64 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi. Belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolların açılması için çalışmalara başladı. Ancak, ekiplerin yoğun kar ve tipi nedeniyle zorluklar yaşadığı ve buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmalarına ağırlık verdikleri aktarıldı.

Hava durumu raporları, yağışların devam edeceğini gösterirken, özellikle yaşlı, hasta, engelli ve gebelerin evlerine ulaşımı sağlamak için özel bir önem gösteriliyor. Bu süreçte 49 köy yolunun hala ulaşılamaz durumda olduğu bilgisi paylaşıldı. Yol açma çalışmaları için İl Özel İdaresi ekipleri seferber olmuş durumda. Kar kalınlığı kent merkezinde 35 santimetre, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 70 santimetre olarak ölçüldü.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için kesintisiz bir çaba harcandığını ifade ederek, “İl Özel İdaresi olarak 10 farklı noktada, 80 personel ve 60 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz 24 saat boyunca çalışıyor” dedi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının ardından soğuk hava dalgasının etkili olacağını ve buzlanma ile don olaylarına karşı uyardı. Bu durumda belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışmalarına başladı. Sivas’ta da dün etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi verilerine göre, Sivas’ta da 198 köy yolunun ulaşıma kapandığı tespit edildi. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan köy yollarını açmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Ardahan’da ise olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlara meteorolojik uyarılar yapılarak, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması istendi. Kar fırtınası nedeniyle 57 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve bu durumdan dolayı eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi.

Kar yağışının yol açtığı zorluklar nedeniyle Ardahan-Kars ve Ardahan-Çıldır kara yollarının 2 saatliğine trafiğe kapandığı, bu süreçte birçok aracın mahsur kaldığı belirtildi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca, bazı illerde beklenen hava durumu raporuyla günün en yüksek sıcaklıkları da şu şekilde:

Exit mobile version