• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
31 Mayıs 2026, Pazar
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Seçim takvimi işlemeye başlayacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı takvim kapsamında, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi içi seçim takvimi yarın işlemeye başlıyor.

Yazar Habermeydan Editör
17 Mart 2023
Kategori Gündem
A A
0
secim takvimi habermeydan
PaylaşTweetle

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı takvim kapsamında sürecin başlangıcı 18 Mart olarak kararlaştırıldı.

Takvime göre, cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular ise 19 Mart’ta başlayacak.

BENZER HABERLER

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!

31 Mayıs 2026
Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!

Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!

31 Mayıs 2026

Seçim takviminin bazı önemli aşamaları şu şekilde:

18 Mart: İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin, genel başkanların imzalarını içeren ittifak protokolünü YSK’ye teslim etme süreci başlayacak.

19 Mart: Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce YSK’ye yapılacak adaylık başvuruları ile seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin YSK’ye yapılacak adaylık başvuruları başlayacak.

20 Mart: Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK’ye yapacakları adaylık başvurusu saat 17.00’de sona erecek. YSK tarafından cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin adaylık başvurularının incelenmesi tamamlanarak, saat 23.00 itibarıyla eksiklikler ve adaylıkları reddedilenler adaylara bildirilecek.

21 Mart: Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu YSK tarafından reddedilen adayın, yeniden inceleme talebinde bulunması saat 15.00’te sona erecek. Yeniden inceleme talebine ilişkin başvurular YSK tarafından saat 17.00’de karara bağlanacak. Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday
gösterilmek isteyenlerden başvuruları kabul edilenler ise saat 20.00’de YSK tarafından ilan edilecek.

22 Mart: Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından teklifte bulunulmasına başlanılacak.

23 Mart: Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi saat 17.00’de sona erecek.

24 Mart: Siyasi partilerce yapılan cumhurbaşkanı adaylık başvurularının YSK tarafından incelenmesine başlanacak ve tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasına ilişkin yazılı bildirimde bulunulacak.

İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin genel başkanlarının imzalarını ihtiva eden ittifak protokolünü YSK’ye teslim etme süresi sona erecek.

27 Mart: Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvuruları kabul edilenler için seçmenler tarafından teklifte bulunulması süresi saat 20.00’de sona erecek.

28 Mart: Cumhurbaşkanı geçici aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanacak ve saat 08.00 itibarıyla itiraz süreci başlayacak.

29 Mart: Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılacak itirazların süresi saat 17.00’de sona erecek ve itirazlar YSK tarafından incelenmeye başlanacak.

30 Mart: Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazların YSK tarafından karara bağlanması süreci sona erecek.

31 Mart: Cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

1 Nisan: Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK’de kura çekimi yapılacak.

2 Nisan: Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

3 Nisan: Muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurt dışı seçmen kütüğü ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerine yapılacak itirazlar karara bağlanacak.

6 Nisan: İttifak yapan siyasi partilerin ittifaktan vazgeçmelerine ilişkin süre saat 17.00’de sona erecek. İttifaktan vazgeçen siyasi partiler YSK tarafından saat 18.00’e kadar ittifak içerisindeki diğer siyasi partilere bildirilecek.

7 Nisan: İttifaktan vazgeçen siyasi parti/partiler olması halinde, ittifak içerisinde kalan diğer siyasi partilerin ittifak protokolünde değişiklik yapmaları veya ittifaktan vazgeçtiklerini bildirmelerine ilişkin süre saat 17.00’de son bulacak.

8 Nisan: İttifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK’de kura çekilecek.

9 Nisan: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini YSK’ye alındı belgesi karşılığında taşınabilir bellek ve kağıt ortamında teslim etme süresi 17.00’de sona erecek. YSK tarafından partilerin verdikleri aday listelerinin incelenmesine başlanacak.

Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvuru süresi de aynı saatte son bulacak ve il seçim kurulları bağımsız milletvekili adaylarını YSK’ye bildirecek.

10 Nisan: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanların Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce işlenmesi tamamlanacak.

12 Nisan: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.

19 Nisan: Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak, siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek. YSK tarafından milletvekili kesin aday listelerinin seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

27 Nisan: Gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

4 Mayıs: Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.

7 Mayıs: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

9 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek.

13 Mayıs: Seçim propaganda süreci saat 18.00 itibarıyla sona erecek.

14 Mayıs: Oy verme günü. Seçim yasakları saat 24.00’te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59’a kadar ilan edilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa…
İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci oylamasına ilişkin seçim takvimi ise şöyle işleyecek:

15 Mayıs: İkinci oylamaya katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde aday ikamesi için belirlenen süre saat 17.00’de sona erecek. Geçici sonuçların ilanının gecikmesi halinde aday ikamesine ilişkin seçim takvimi buna göre teselsül ettirilecek. Propaganda dönemi başlayacak. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi saat 17.00’de sona erecek ve ilçe seçim kurullarınca en geç saat 23.59’a kadar karara bağlanacak.

16 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itiraz süresi saat 17.00’de son bulacak ve yapılan itirazlar il seçim kurullarınca en geç saat 23.59’a kadar karara bağlanacak.

17 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ye yapılacak itiraz süresi 17.00’de sona erecek. İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerinin SEÇSİS’e işlenmesine başlanacak. Yurt dışı ilçe seçim kurulunca, varsa saklama ve ulaştırma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişiklikleri yapılacak.

18 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak.

19 Mayıs: YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

20 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.

22 Mayıs: Cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK’de kura çekilecek.

24 Mayıs: Yurt dışında oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

27 Mayıs: Seçim propaganda dönemi saat 18.00’de sona erecek.

28 Mayıs: Oy verme günü.

29 Mayıs: Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi 17.00’de sona erecek ve yapılan itirazlar ilçe seçim kurullarınca en geç 23.59’a kadar karara bağlanacak.

30 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına yapılacak itiraz süreci saat 17.00’de sona erecek ve en geç saat 23.59’a kadar karara bağlanacak.

31 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK’ye yapılacak itiraz süresi sona erecek.

1 Haziran: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak. YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!

Yazar yazar3
31 Mayıs 2026
0

Muş'un Yazla köyünde otomobil çaya düştü! Muş merkeze bağlı Yazla köyü yakınlarında kontrolden çıkarak çaya düşen otomobildeki bir kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Muş merkeze bağlı Yazla köyü...

Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!

Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!

Yazar yazar3
31 Mayıs 2026
0

Sinop'ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı! Sinop'ta balıkçıların ağlarına takılan mavi renkli kabuğu ve kıskaçlarıyla tanınan, lezzetli eti ve yüksek protein değeriyle bilinen mavi yengeç, tezgahta...

Muş’ta, doğaseverlerin yeni rotası Kızılağaç Kanyonu!

Muş’ta, doğaseverlerin yeni rotası Kızılağaç Kanyonu!

Yazar yazar3
31 Mayıs 2026
0

Muş'ta, doğaseverlerin yeni rotası Kızılağaç Kanyonu! Muş'ta bir doğa harikası olan Kızılağaç Kanyonu, bayram ile hafta sonu tatilinde doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşların yeni rotası oldu....

Sinop’ta, 2 milyarlık yat yarıya kadar suya gömüldü!

Sinop’ta, 2 milyarlık yat yarıya kadar suya gömüldü!

Yazar yazar3
31 Mayıs 2026
0

Sinop'ta, 2 milyarlık yat yarıya kadar suya gömüldü! Sinop’un liman mevkiinde dün gece henüz belirlenemeyen bir nedenle su almaya başlayarak arka kısmında yan yatan yabancı bayraklı lüks yat,...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!
Gündem

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!

31 Mayıs 2026
Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!
Gündem

Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!

31 Mayıs 2026
Basketbol Süper Ligi’nde, yarı final programı açıklandı!
Spor

Basketbol Süper Ligi’nde, yarı final programı açıklandı!

31 Mayıs 2026
Muş’ta, doğaseverlerin yeni rotası Kızılağaç Kanyonu!
Gündem

Muş’ta, doğaseverlerin yeni rotası Kızılağaç Kanyonu!

31 Mayıs 2026
Sinop’ta, 2 milyarlık yat yarıya kadar suya gömüldü!
Gündem

Sinop’ta, 2 milyarlık yat yarıya kadar suya gömüldü!

31 Mayıs 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Can Emlak Cihangir’ın Sahibi Yalçın Bayazıtlı 'dan Büyük Vurgun!

Can Emlak Cihangir’ın Sahibi Yalçın Bayazıtlı ‘dan Büyük Vurgun!

27 Nisan 2026
Çin konsolosluğu açıkladı: 4 bin otomobil Türkiye’ye doğru yola çıktı

Çin konsolosluğu açıkladı: 4 bin otomobil Türkiye’ye doğru yola çıktı

29 Ocak 2023
MSB: 10 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

MSB: 10 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

30 Haziran 2024

Muş’un Yazla köyünde otomobil çaya düştü!

Sinop’ta, nadir görülen ’mavi yengeç’ balıkçı ağlarına takıldı!

Basketbol Süper Ligi’nde, yarı final programı açıklandı!

Muş’ta, doğaseverlerin yeni rotası Kızılağaç Kanyonu!

Sinop’ta, 2 milyarlık yat yarıya kadar suya gömüldü!

Türkiye-Kuzey Makedonya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.