Savunma Sanayii Başkanlığına Haluk Görgün atandı

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkanlığına atandı.

Savunma Sanayii Baskanligina Haluk Gorgun atandi habermeydan

Savunma Sanayii Başkanlığına Haluk Görgün atandı.

Cumartesi günü yeni kabineyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıklar dışında diğer kurumlara da atamalarına devam ediyor. MİT ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ardından Savunma Sanayii Başkanlığına da yeni bir isim atandı. Prof Dr. İsmail Demir’in yerine ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Haluk Görgün getirildi. Atama kararı, İletişim Başkanlığı resmi Twitter hesabından dün akşam açıklandı.

İletişim Başkanlığı açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Sayın Haluk Görgün’ü atamıştır.”

HALUK GÖRGÜN KİMDİR?

Haluk Görgün,1973 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde, doktora eğitimini ise New York ABD’de Rensselaer Polytechnic Institute’da 2003 yılında tamamlamıştır. Doktora mezuniyetinin ardından University of Connecticut’ta 2004-2005
yılları arasında doktora sonrası bilimsel çalışmalarda bulunmuştur. 2005-2008 yılları arasında yardımcı doçent olarak görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 2008 yılında doçent, 2013 yılında profesör oldu.

Prof. Dr. Haluk Görgün, ilk kez 15 Mart 2017’de Genel Kurul kararı ile ASELSAN Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2 Nisan 2018 tarihinde yapılan ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrar seçilmiş, aynı gün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

17 Nisan 2018 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN’ün, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanında 27 Nisan 2018 tarihinden itibaren ASELSAN Genel Müdürü olarak göreve başlamasına karar verilmiştir.

Prof. Dr. Haluk Görgün, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Exit mobile version