Şarkıcı Metin Işık, Silahlı Saldırı Sonucunda Tutuklandı

Kayseri'de bulunduğu silahlı saldırı nedeniyle aranan Metin Işık ve oğlu tutuklandı.

metin01

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinden gelen bir silahlı saldırı haberi, internet camiasını hayal kırıklığına uğrattı. Bir dönem sosyal medyada çokça paylaşılan şarkılar yapan Metin Işık; oğlu Mustafa Işık’la birlikte silahlı saldırıya karıştı. Husumeti olduğu söylenen aileye saldırıda bulunan Metin Işık; 3’ü ağır olmak üzere 5 kişiyi yaraladı. Olayın ardından polisler tarafından yakalanan Işık; oğluyla birlikte tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Bir süredir komşularıyla tartışmalar yaşadığı öğrenilen Işık ailesi, yaşanan olay öncesinde de komşularıyla ağız dalaşına girdi. Metin ve Mustafa Işık’ın komşularıyla yaşanan gerginlik sonucunda, komşusu oldukları aileye pompalı tüfekle saldırdıkları bilgisine ulaşıldı. Gece saatlerinde vuku bulan bu olay; Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Taşlı Sokak’ta meydana geldi. Sözlü ve fiziksel olarak ilerleyen kavganın silahlarla devam etmesi; çevrede yaşayan vatandaşların şikayetleriyle polise intikal etti. Olaydan kısa bir süre sonra emniyet güçlerinin müdahale ettiği de basınla paylaşıldı. Olay yerinden kaçmayan Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık, bulundukları yerde gözaltına alındı.

Komşuların ve emniyete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre; pompalı tüfekle saldıran baba oğulun, kavga ettikleri aile üyelerine ateş açtığı ve yalnızca beş üyenin yaralandığı öğrenildi. Kavga esnasında ateş açan Mustafa Işık’ın silahından çıkan saçmalar; olay yerinde bulunan Y.M.S adlı şahsın sırtına, S.N.M. adlı şahsın göğsüne ve N.D. adlı şahsın kulağına isabet etti. Bu üç kişinin ağır yaralandığı bilgisine ulaşılırken; hayati tehlikelerinin bulunmadığı da açıklandı. Ateş açılması esnasında bacağına isabet alan Y.Y. ve F.D. ise saldırıdan hafif yaralanmayla kurtuldu.

Metin Işık ve Oğlu Olay Yerinde Gözaltına Alındı!

Komşuların ihbarıyla olay yerinde yakalanan Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık; emniyetteki işlemlerin tamamlanması sonrasında mahkemeye çıkarıldı. Suçlarının kanıtlı olması ve kendilerinin de itirazda bulunmamaları sonucunda, Işık ailesinin her iki ferdi de tutuklandı ve cezaevine gönderildi. İhbardan hemen sonra olay yerine intikal eden polisler ve sağlık görevlileri; olayın çıktığı alana kısa bir süre içerisinde müdahale etmeyi başardı. Yaralanan aile üyelerinin ambulanslar aracılığıyla, Kayseri çevresindeki hastanelere sevk edildiği ve ilk müdahalenin hemen yapıldığı öğrenildi.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmaması sebebiyle alacakları cezanın daha düşük olacağı tahmin edilen Metin ve Mustafa Işık; saldırıyı öldürme kastıyla yapmaları sebebiyle en az 10 yıl mahkumiyet almalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Metin Işık Kimdir?

1967 Almanya Essen doğumlu şarkıcı Metin Işık; 90’lı yılların sonunda Almanya’dan Türkiye’ye geldi ve gazinolarda müzisyenlik yapmaya başladı. Yaptığı albümlerle hayran kitlesini genişleten ünlü şarkıcı; “Melek Yüzlü Sahtekar” adlı şarkısıyla geniş kitlelerce de tanınmaya başladı. 2005’te Ağla Gözüm, 2009’da Aydan Güzel / Hasret Koydum Adını albümlerini piyasaya sürdü. 2014 yılında yayınlanan Lay Lay Lom adlı şarkısıyla tüm Türkiye’de tanınan Metin Işık; bu sayede şöhretini ülke çapına yaydı. Günümüze dek popülerliğini devam ettiren Işık; 2019’da çıkan Lay Lay Lom isimli albümüyle de başarılı bir dinlenme oranı yakaladı.

Exit mobile version