Sarıyer’de yolda çökme meydana gelmişti.
Maslak’ta dün gece saatlerinde, Eski Büyükdere Caddesi yan yolunda bir inşaatın istinat duvarının yıkılması sonucu büyük bir çökme meydana geldi. Bu olay üzerine, çevredeki güvenlik önlemleri artırıldı ve bölgeye gelen ekipler hızla çalışmalara başladı.
Çöken yolun iki şeridi tamamen kullanıma kapatıldı. Çukurların etrafı güvenlik bariyerleriyle çevrilip, bölgeye uyarı levhaları yerleştirildi. Ayrıca, bu yolu kullanmak isteyen sürücüler, trafiği aksatmamaları için Büyükdere Caddesi’ne yönlendirildi. Ekipler, olayın etkilerini en hızlı şekilde ortadan kaldırabilmek için yoğun bir şekilde çalışırken, iş makineleriyle çukura düşen beton parçalarını kamyonlarla taşıyor. Aynı zamanda, zemine kum dökülerek yolun onarımı için ilk adımlar atıldı.
Çökme nedeniyle, bölgede bulunan İGDAŞ’a ait ana çelik doğalgaz hattı da zarar gördü. Bu nedenle doğal gaz kesintisi yaşandı. Ancak, ekiplerin hızlı müdahalesiyle hat onarıldı ve gaz, yapılan çalışmaların ardından yeniden verilerek, kesintinin sona erdiği bildirildi.
Buna ek olarak, bölgede yaşanan su kesintisinin de sona erdiği ve suyun tekrar verilmesiyle normal hayatın devam etmeye başladığı aktarıldı. Hem yol onarım çalışmaları hem de altyapı hizmetlerinin hızla tamamlanmasıyla, Maslak’taki trafik ve yaşam bir an önce normale dönmeye başladı.