Şanlıurfa ve Adıyaman sele teslim! 14 kişi yaşamını yitirdi

Deprem bölgesini bu sefer de sel felaketi vurdu. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini artırdı. Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kayıpları yaşandı. Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti.

sanliurfa ve Adiyaman sele teslim habermeydan

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle Şanlıurfa ve Adıyaman sele teslim oldu. 6 aylık yağış bir gecede yağdı. Evler ve çadır kentleri su bastı, dereler taştı. Sele kapılan vatandaşlar hayatını kaybetti.

Şanlurfa Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, ”Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde 1️ gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Şiddetli sel önüne kattığı arabaları oradan oraya sürükledi. Otobüsler bile suyun kuvvetine dayanamadı. Hareket halindeki bir TIR köprüden düştü. Hilvan-Bozova yolu ise saniyeler içinde suya gömüldü. Yol kullanılamaz hale geldi.Etkili olan sağanak yağış nedeniyle depremzedeler için kurulan 1950 çadırda yaşayan 450 depremzede tahliye edildi.

İçişleri Bakanı Soylu, bölgede etkili olan sel nedeniyle Şanlıurfa’da 12, Adıyaman’da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla bölgede görev yapacak AFAD ve AKUT arama-kurtarma ekipleri, arama-kurtarma botları ile ihtiyaç duyulan araç, gereç ve malzemeler, farklı illerden kalkan Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla bölgeye taşınıyor” ifadelerini kullandı.Bakan Kurum ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinin hemen ardından ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Hasar tespit çalışmalarımız sonrasında gerekeni yapacak, hızla yaraları saracağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Exit mobile version