Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan muhalefete eleştiri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Karadeniz'deki doğal gazı karayla buluşturduk. Ne diyorlardı? ‘Siz yıllardır gaz bulduk. Hani bu gaz nerede’ diyorlardı. İşte o gazı karayla buluşturduk'' dedi.

Varanktan muhalefete elestiri habermeydan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan muhalefete eleştiri.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”Biz bu ülkede hep yapmanın derdinde olduk, taş üstüne taş koymanın derdinde olduk ama karşımızda öyle vizyonsuz, öyle ufuksuz, öyle dar görüşlü bir muhalefet var ki biz hangi icraatı yapmaya kalktıysak, biz hangi işi yoluna koymaya çalıştıysak, bizim karşımızda durdular” dedi.

Bakan Varank’ın açıklamlarından satır başları:

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek başlayan Varank, “Şimdi içimiz yanıyor, dertlerimiz var, sıkıntılarımız var ama Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da söz verdiği gibi depremzede kardeşlerimizi biz memleketlerinde tekrar evlerine kavuşturacak, onları yurtlardan, misafirhanelerden, çadır ve konteyner kentlerden kurtarıp tekrar kendi evlerinde mutlu, mesut bir şekilde bayram geçirmelerini sağlayacağız.

Elbette aksaklık ve eksiklik olabilir ama depremden hemen sonra şu ana kadar yaptıklarımıza dünya gıptayla bakıyor. Hemen toparlanıp millet ve devlet el ele bunun da üstesinden geliyoruz. Değerli kardeşlerim, sabırla ve cesaretle çalışmakla, azimle ve birliktelikle üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele yoktur. Bugün Cumhurbaşkanı’mız, Birleşmiş Milletlerde, Avrupa Birliği’nde, NATO’da birçok uluslararası kuruluşta ‘Dünya beşten büyüktür’ diyorsa, bunu yüksek sesle dile getiriyorsa bunun arkasındaki güç sizsiniz” ifadelerini kullandı.

”Biz Türkiye’nin otomobilini yapacağız dediğimizde ‘Biz otomobil yapamayız dediler’, ‘Yerli ve milli otomobil yapmak intihardır’ dediler”

“Ama karşımızda öyle vizyonsuz, öyle ufuksuz, öyle dar görüşlü bir muhalefet var ki, biz hangi icraatı yapmaya kalktıysa, biz hangi işi yoluna koymaya çalıştıysak, bizim karşımızda durdular. Biz Türkiye’nin otomobilini yapacağız dediğimizde ‘Biz otomobil yapamayız dediler’, ‘Yerli ve milli otomobil yapmak intihardır’ dediler. Otomobili tanıttığımızda ise, “2 tane gösterdiniz ama hani bunun fabrikası bunları nerede ürettiniz?’ Biz Gemlik’te fabrikanın temellerini attık. Bu sefer ne dediler? ‘Siz bu fabrikayı tamamlayamazsınız. Bakalım bunu bitirebilecek misiniz’ dediler. Ama biz bu temellerin üstüne fabrikamızı inşa ettik. Fabrikanın açılışını gerçekleştirdik. O zaman ne dediler? ‘Siz bu fabrikayı yaptınız ama bunun içerisinde üretim bantları yok. Siz insanları kandırıyorsunuz. Bu araçları İtalya’dan getiriyorsunuz’ dediler. Biz araçları yollara çıkarmaya başladık. Bu sefer de, ‘Bu araçlar 2 milyondan aşağı olmaz. Siz bunları kime satacaksınız? Bunu kimse almaz’ dediler. Araçlar önü satışa çıktı. Bırakın bini 5 bini tam 177 bin vatandaşımız bu araçları satın almak için ön sipariş verdi. Bakınız öyle vizyonsuz bir muhalefetle karşı karşıyayız ki Sabiha Gökçen Havalimanı yapıldığında ‘uçak inmeyen yere havalimanı yapıyorsunuz’ diyen bir Kılıçdaroğlu vardı. Bir kere havalimanı yapılmadan uçağın inmeyeceğini bilmeyecek kadar cahil, önce havalimanını yapacaksın ki uçak ondan sonra inecek. Şimdi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın pistleri yetmiyor. İkinci pisti inşa ediyoruz.

”Karadeniz’deki doğalgazı karayla buluşturduk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye büyük bir müjde verdi. Karadeniz’deki doğalgazı karayla buluşturduk. Ne diyorlardı? ‘Siz yıllardır gaz bulduk. Hani bu gaz nerede’ diyorlardı. İşte o gazı karayla buluşturduk. Ama yetmedi. Bir de bir müjde verdik. Bir yıl boyunca mutfaklarda, ısınmada kullanılan yani ortalama her evde 25 metreküp doğalgaz bütün vatandaşlarımıza bedava. İşte biz yapmanın, üretmenin derdindeyiz. Allah’ın izniyle o yaptıklarımızın ürettiklerimizin karşılığını da hep beraber göreceğiz. Bu refahı hep beraber paylaşacağız. Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacaktır. Nasıl şu anda dünya siyasetinde, Orta Doğu siyasetinde, bölgemizde, Türkiye’yi hesaba katmadan hiçbir plan yapılamıyorsa, Allah’ın izniyle tüm dünyada Türkiye’nin ağırlığını biz göreceğiz. Türkiye yüzyılının nişanelerini hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.

Exit mobile version