Sahte diplomalı şehzadeden ilk sözler…
Üniversite diplomasının sahte olduğu ortaya çıkan II. Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, hakkındaki iddialara X hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. “Son günlerde şahsımı hedef alan iddialar ve karalama kampanyaları karşısında sessiz kalmayı tercih ettim. Çünkü bilirim ki; bazen gerçek, ancak zamanı geldiğinde konuşur. Asalet, iftiraya cevap vermez. Lakin iftirayı atanlar, günü geldiğinde kendi çamurunda boğulur” diyen Osmanoğlu, kendisine atfedilen bazı sözlerin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Sosyal medya hesapları ve web sitesinde kendisini “şehzade” olarak tanıtan Osmanoğlu, “Tarafımdan asla söylenmemiş sözlerin, sanki benim ağzımdan çıkmış gibi sunulmasına karşı milletimizin bu tür mesnetsiz açıklamalara itibar etmemesini özellikle rica ediyorum. Ben bu aziz milletin evladıyım. Milletim beni tanır” ifadelerini kullandı.
Soruşturma başlatıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) denetimlerinde, Osmanoğlu’nun kendi adına İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü lisans diploması düzenletmeye çalışırken yakalandığı tespit edilmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma dosyasına göre, eski bir mezunun bilgilerinin silinerek yerine düzenlenen sahte diploma, 16 Ağustos 2024 saat 17.20’de YÖK sistemine eklendi. Osmanoğlu’nun da yarım saat sonra, 17.49’da e-Devlet üzerinden diplomasını kontrol ettiği belirlendi.
Üst düzey kamu görevlilerinin e-imzalarının kopyalanmasıyla gerçekleştirildiği öne sürülen usulsüzlük skandalı, kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. İddianamede, Osmanoğlu’nun diplomasının da bu yöntemle temin edildiği bilgisi yer aldı.