Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman çekilecek?

Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacak 8 bin işçi için kura tarihleri sorgulanmaya devam ediyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

Saglik Bakanligi isci alimi kurasi ne zaman cekilecek habermeydan

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman çekilecek?

Sağlık Bakanlığı personel alımına devam ediyor. Birbirinden farklı branşlarda toplamda 8 bin işçi alımı yapılıyor. İşçi alımı için 23 Şubat ile 27 Şubat tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvurular alındı. Belirtilen tarihler arasında başvurularını yapan adaylar, Sağlık Bakanlığı kura çekim tarihini merak ediyor. Ankara’da noter huzurunda gerçekleşecek kura çekiminin sonrasında Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ile nihai isim listesi açıklanacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kura çekimi 3 Nisan ve 4 Nisan tarihlerinde yapılacak. Kura çekimi Youtube hesabından canlı aktarılacak. Sonuçlar https://yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinden yayınlanacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“ÖSYM’nin 27.000 personel alımı ile ilgili yerleştirme sonuçları 4 Mart 2024 tarihinde açıklanmıştır. Bu kişilerin sözleşmeli pozisyonlara atama işlemlerinin devam etmesi nedeniyle;

Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere 8.000 Sürekli İşçi Alımı Kurası 3-4 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.”

Bakan Koca’dan açıklama

Bakan Koca, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” sözlerine yer vermişti.

Alım yapılacak kadrolar

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı (84), biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı (127), elektrikçi (Genel) 144, ısıtma ve sıhhi tesisatçı (143), inşaat boyacısı (64), klinik destek elemanı (600), güvenlik görevlisi (3 bin 250), marangoz (32), oto bakım onarımcısı-otomotiv mekanikçisi (2), oto elektrikçisi (2), otomotiv kaportacısı (2), temizlik görevlisi (3 bin 550).

 

 

Exit mobile version