Rusya’dan YouTube platformunu sert tehdit!

Rusya, haftalık brifinglerini yayınlamalarını engelleyen YouTube platformuna sert bir çağrıda bulundu. Hükümet, ABD'li gazetecileri sınır dışı etmekle tehdit etti.

Rusya YouTube

Rusya, Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal saldırılarından sonra internet platformlarında büyük bir yaptırımla karşılaştı. Başta YouTube olmak üzere birçok sosyal medya ağı, savaş ile ilgili yanlış bilgileri ortadan kaldırmak ve dezenformasyonları önlemek için Rus medyasını ve resmi sayfalarını kısıtladıklarını çıkladı. Moskova yönetimi ise bunu bir sansür olarak nitelendirdi.

Rusya, Amerikalı gazetecileri ülkeden gönderecek

Rus diplomatik sözcüsü Maria Zakharova bugün yaptığı açıklamada, YouTube platformunun şu anda yapmaya devam ettiği haftalık brifinglerini engellemeyi sürdürmesi halinde Batılı medya ve gazetecilerin Rusya’dan sınır dışı edileceğini duyurdu.

ABD merkezli çevrim içi video devi, TASS ajansına göre haftalık basın toplantılarının canlı olarak yayınlanmasını engelliyor. Hükümet, platformun bu yaptırımı sürdürmesi halinde sert yöntemler uygulayacağını bildirdi. YouTube’un bu eylemi, Amerikalı basın kuruluşlarının Rusya’yı terk etmesine yol açabilir.

YouTube CEO’suna sert mesaj!

Maria Zakharova tarafından açıklanan bilgilere göre bu durum ilerleyen süreçte yalnızca ABD’li gazeteci ve basın kuruluşları için geçerli olmayabilir. YouTube’un Polonyalı patronu Susan Wojcicki’yi ima eden Zakharova, “Polonya’nın Rusya karşısındaki konumu göz önüne alındığında, misillemelerimizi belki de sadece Amerikalılarla sınırlamayacağız,” dedi.

Google, Ukrayna Barış Ödülü aldı

Günün bir başka gelişmesi ise YouTube’un bağlı olduğu Google şirketiyle alakalıydı. Ukrayna hükümeti, Google’ın ve alt servislerinin savaş sırasında yanlış bilgileri önleme konusunda yaptığı atılımlar nedeniyle şirketi onurlandırdı. Üzerinde Ukrayna renklerinin ve Google logosunun yer aldığı bir plaketle, barışa katkıda bulundukları için ünlü arama devine teşekkürlerini iletti.

Exit mobile version