Rusya’dan Facebook lideri Mark Zuckerberg’e yasak!

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan listeye göre Mark Zuckerberg ve Morgan Freeman gibi birçok ABD'li ismin ülkeye girişi yasaklandı.

mark zuckerberg

Rusya yaptığı son açıklamalarda bir grup Amerika Birleşik Devletleri vatandaşının ülkelerine girmesini yasakladı. Yayınlanan listede Facebook (yeni adıyla Meta) şirketinin kurucusu Mark Zuckerberg de yer aldı. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan listede adı geçenler arasında birçok ABD hükümet yetkilisi, milletvekili ve önde gelen isim bulunuyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rus karşı yaptırımları gerekli ve gezegenin geri kalanına yeni sömürgeci bir ‘dünya düzeni’ dayatmaya çalışan ABD’yi konumunu değiştirmek ve yeni jeopolitik gerçekleri tanımak için kısıtlamayı amaçlıyor,” dedi. Dürüst bir şekilde diyalog kurmaya açık olduklarını ifade eden Moskova yönetimi, ABD yönetiminin insanları Rus düşmanlığına sürüklediğini dile getirdi.

Rusya, Morgan Freeman’ı da yasaklı listesine aldı

Facebook lideri Mark Zuckerberg de listede yasaklı durumda yer alan isimlerden bir tanesi. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pentagon Başkanı Lloyd Austin gibi önemli siyasi figürler de listede kendine yer buldu.

Rusya’nın yayınladığı listede pek çok insanı şaşırtan en önemli isimlerden bir tanesi ise ABD’li ünlü oyuncu Morgan Freeman oldu. İddialara göre başarılı aktör, 2017 yılında Rusya’nın ABD’ye karşı komplo kurduğunu iddia ettiği bir video kaydetmişti. Şimdiye kadar açıklanmayan bu bilgi ilk defa kamuoyuyla paylaşıldı. Elbette bunun ne kadar gerçeği yansıttığı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Rusya daha önce de benzer bir liste yayınlamıştı. Burada Kanada Başbakanı’nın eşi Sophie Trudeau, İngiltere Başkanı Boris Johnson ve Dışişleri Bakanı Liz Truss gibi çok sayıda isme yer verildi. Johnson ise bunun bir ‘onur rozeti’ olduğunu savunmuştu.

Exit mobile version