Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul’da en sağlam yerleri açıkladı

Katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Şükrü Ersoy, "İstanbul'da en sağlam alan Haliç'ten kuzeye doğru Başakşehir'e kadar olup Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek olan bölge."dedi.

sukru ersoy habermeydan

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul’da en sağlam yerleri açıkladı. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ersoy;

”Normal koşullarda 5 ayda olması gereken deprem 3 haftada gerçekleşti. Bu tabi büyük depremin normal sürecinde gerçekleşiyor. Büyük depremi yaşadık yerin bir düzene girmesi için mutlaka artçıların da meydana gelmesi gerek. Deprem bir an değil bir süreçtir. Malatya’da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde bu bölgenin büyük depremler nedeniyle gerilim içinde olmasından kaynaklanarak bir deprem oluşturdu. Buna artçı diyebiliriz. Bütün diri fay haritalarını yapan kurumumuz MTA grubumuzdur. MTA diri fay haritasında Türkiye’de yaklaşık 500 tane deprem oluşturabilir fay çizilmiş, bunların hepside 5.5’dan büyük deprem oluşturabilir. Biz bu sayıyı 1992 yılında 150 biliyorduk. 1992’den bu yana çalışmalarımızda bu sayı 500’e çıktı. Türkiye’nin deprem tehlikesi yani kendiliğinden 3,5 kat arttı” dedi.

İstanbul’un depreme en dayanıklı yerleri hakkında konuşan Ersoy, ”İstanbul’da en sağlam alan Haliç’ten Kuzeyedoğru Başakşehir’e kadar olup Sarıyer’e kadar olan alan Türkiye’nin en sağlam kayaçları sayılabilecek olan bölge. Bu ilçeler; Sarıyer, Başakşehir, Eyüp’ün bir kısmı, Kağıthane’nin bir kısmı, Şişli, Beşiktaş zemin olarak iyi” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version