Prefabrik Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kural

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekiyor?

Prefabrik Ev Alirken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Kural

Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekilenler yaptıracağınız firma ile irtibata geçip bu konu hakkında inandırıcı ve güvendirici bilgiler almanız gerekmektedir. Prefabrik ev yaptıracağınız firmanın prefabrik ev alanında yeterli bilgiye sahip olup olmadığını araştırınız. Konusunda uzman ve bu iş üzerinde yıllarını harcamış firmalarla çalışmayı tercih edin ve daha önceden yapmış oldukları prefabrik yapıları inceleyiniz.

Genel olarak  dikkat edilmesi gerekilenler firmanın yaptığı evlere bakarak anlaşılabilir. Ama sadece dışardan görünüşe aldanmamak gerekir. İç yapısını sağlamlığını kontrol etmek lazımdır.

Prefabrik Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekilenler maddeler halinde sıralamak gerekirse

1- Prefabrik konutlar mutlaka depreme karşı dayanıklılığı yüksek olmalıdır.
2- Firma yaptığı prefabrik evlerin garantisini vermelidir.
3- Firmanın prefabrik yapılarda kullandığı malzemeler yanmazlık ve dayanıklık seviyesinin en üst seviyede olması gerekir.
4- Prefabrik evlerin üreticisi olan firmanın dünya standartlarına uygun olduğunu belirten bir belgeye sahip olmalıdır.
5- Prefabrik evin yapmı bittikten sonra isteğe göre iç alan haznesinin genişletilmesi yada taşıma gibi ek özelliklerinin olması.
6- Prefabrik yapının doğal afetlere ve hava şarlarına uygun olması gerekir.

Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gerekilenler hususlardan bir diğeri ise prefabrik ev yapımında kullanılan malzemeler insan sağlığına etki etmiyecek ve doğayı koruyacak biçimde olmalıdır.

Exit mobile version