PlayStation oyunları Netflix ve Amazon’a geliyor!

Sony, PlayStation için özel olarak geliştirilen efsane oyun serileri Horizon, God of War ve Gran Turismo'nun dizi formatına uyarlandığını aktardı.

god of war

Yıllık yatırımcı toplantısında Sony önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin gelecek vizyonu ile ilgili yeni bilgiler veren yöneticiler, sinema ve dizi dünyasına daha çok yatırım yapacaklarının müjdesini verdi. PlayStation için özel olarak geliştirilen Horizon, God of War ve Gran Turismo gibi oyunların yakında dijital platformlar için diziye uyarlanacağı duyuruldu.

Sony, efsane PlayStation oyunlarını dizi yapıyor

Sony yönetimi bugün yaptığı açıklamada üç büyük franchise markası için sürpriz bir gelişme paylaştı. Aktarılan detaylara göre Guerilla Games ve Firesprite iş birliği ile geliştirilen Horizon serisi yakında bir Netflix dizisi olarak karşımıza çıkacak. Şimdiden heyecan uyandıran yapım Horizon Forbidden West, Horizon Zero Dawn ve Horizon Fall of the Mountain gibi oyunlardan esinlenecek.

David Jaffe tarafından yaratılan God of War serisi PlayStation konsollarının en popüler markalarından bir tanesi. Geçtiğimiz aylarda PC platformuna gelen oyun, yakında dizi olacak. İlk olarak 2005 yılında gördüğümüz başarılı seri, Amazon Prime Video tarafından dizi olarak uyarlanacak.

Sony’nin bir diğer geliştirme aşamasında olduğu projesi ise Gran Turismo serisine dayanıyor. Efsane oyundan uyarlanacak dizi şimdilik erken geliştirme aşamasında. Dizinin hangi dijital platforma ya da TV kanalına satılacağı şu an için belirsizliğini korumaya devam ediyor.

The Last of Us ve Uncharted için geri sayım!

Yatırımcı toplantısında duyurulan dizi projeleri elbette Sony için ilk değil! Şirket daha önce The Last of Us oyunu için HBO ile anlaşmış ve popüler oyunun dizisi için çalışmalar başlamıştı. Yakında beklenen dizinin HBO Max’te gösterime girmesi bekleniyor.

Öte yandan Netflix, şu anda Uncharted dizi uyarlaması için çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl gösterime girmesi beklenen yapım Tom Holland ve Mark Wahlberg gibi isimleri başrolünde ağırlayacak.

Exit mobile version