Papa Francesco, İstiklal Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Başsağlığı Diledi!

Katolik Kilisesi Lideri Papa Francesco; Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırı için taziye dileklerini iletti.

papa 01

Katolik Kilisesi’nin bir numarası Papa Francesco, geçtiğimiz Pazar günü yaşanan Taksim’deki bombalı saldırı hakkında taziye mesajı yayınladı. İstanbul’un en işlek yerlerinden İstiklal Caddesi’nde yaşanan saldırıyı kınayan Papa Francesco; bu saldırının kendisini derinden üzdüğünü ve barışa büyük bir zarar verdiğini belirtti. Saldırı sonucunda hayatını kaybeden 6 kişinin yakınlarına ise başsağlığı dileklerini iletti.

Bu gibi saldırıların tüm Dünya‘ya büyük bir zarar verdiğini belirten Papa; Türkiye’nin barış ve kardeşlik üzerine bir toplum inşa etme yolundaki cesaretinin kırılmaması adına dua ettiğini ifade etti. Papa Francesco’nun açıklamasında; Türkiye’nin hiçbir şiddet olayında bu hedefinden şaşmayacağına inandığının da altı çizildi. Katolik Kilisesi mensuplarının da yer aldığı İstiklal Caddesi’nde yaşanan olayla alakalı üzüntülerini ileten Papa; bu ve benzeri olayların bir kez daha yaşanmaması dileğini de kamuoyuyla paylaştı.

Papa Francesco Kimdir?

Mart 2013’ten bu yana Papalık görevini üstlenen Jorge Mario Bergoglio; göreve gelmesinin sonrasında Francesco ismini aldı. Tarihteki Papalar arasında bu ismi alan ilk Papa olan Francesco; 9 yıl boyunca yaptığı ılımlı açıklamalarla ve günümüz dünyasına uyum sağlayan yönüyle biliniyor. 2014’te İstanbul’u ziyaret etmesiyle Türkiye’de de yakından tanınan Papa Francesco, merkezi İstanbul’da yer alan Ortodoks Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholemeu’yla birlikte ortak ayinde yer almıştı. 85 yaşındaki Papa, tarihte ikinci kez yaşanan Papalık’tan istifa skandalının sonucunda görevini Papa 16. Benedikt’ten devralmıştı.

Saldırgan Yakalandı, Emir Verenler Araştırılıyor!

6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı; Türkiye’nin son birkaç yıldır yaşamadığı türden bir patlama olarak tarihe geçti. 2015-2017 yılları arasında birbiri ardına gelen saldırıların durmasından bu yana toplumsal olarak bu sıkıntıyı yaşamayan Türkiye; aradan geçen 5 yılın ardından yeniden bombalama olaylarıyla tanışmak durumunda kaldı. 13 Kasım Pazar günü saat 16:20’de gerçekleşen patlama; İstanbul’un en kalabalık lokasyonlarından birinde yaşanması nedeniyle de tüm Türkiye’yi paniğe uğrattı.

Ülkemizdeki emniyet güçlerinin yaptığı araştırmaların sonucunda, saldırganın PKK – PYD üyesi olduğu tespit edildi. Ahlam Albashır isimli saldırgan tarafından düzenlenen bombalı saldırı, kısa sürede faile ulaşılması sayesinde sorgu ve yargı sürecine intikal etti. Saldırganın PKK’nın Afrin kamplarında özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptığı bilgisi de emniyet mensupları tarafından elde edildi. Saldırgan Albashır’ın üstlerinin öğrenilmesi için sorgulama sürecinin devam ettiği; yargı ve operasyon yollarıyla soruşturmanın daha da derinleştirileceği de kamuoyuna aktarıldı.

Exit mobile version