Özgür Özel Adıyaman’da: Erdoğan’ın sözlerine cevap verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman’da depremde hayatını kaybedenler anısına inşa edilecek Deprem Şehitliği’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Özel, şehitliğin toplumsal hafızayı canlı tutacak önemli bir eser olacağını belirterek, “Geçmişten ders çıkarıp bundan sonrası için depreme karşı hazırlıklı olmak hepimizin birinci vazifesidir” dedi.

ozgur ozel adiyaman habermeydan

Özgür Özel Adıyaman'da...

Özgür Özel Adıyaman’da…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek “Deprem Şehitliği” projesinin temel atma törenine katıldı. Tören öncesinde deprem şehitliğini ziyaret eden Özel, Adıyaman’daki temasları kapsamında kentin farklı noktalarında incelemelerde bulundu.

“HATIRALARI SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Törende ilk olarak konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak şunları söyledi:

“Bu acılı günümüzde Adıyaman halkıyla dayanışma içinde bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. 6 Şubat’ta kaybettiğimiz tüm hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün, depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımızın hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir projenin temelini atıyoruz.”

“TOPLUMSAL HAFIZA DİRİ TUTULMALI”

Ardından söz alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti:

“Adıyaman’da depremde hayatını kaybeden herkesi rahmetle anıyoruz. Önemli olan bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaktır. Geçmişten ders çıkarıp bundan sonrası için depreme karşı hazırlıklı olmak hepimizin birinci vazifesidir; hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin.”

Deprem Şehitliği projesinin toplumsal hafıza açısından büyük önem taşıdığını belirten Özel, “Yitirdiğimiz vatandaşlarımızın isimlerinin tek tek yazılacağı, acıyı unutturmayacak büyüklükte ve sadelikte bir tasarım hazırlanmış. Bu projeye destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu çalışma, hem yasımızı en iyi şekilde yansıtacak hem de toplumsal hafızayı diri tutacaktır” dedi.

ERDOĞAN’A YANIT: “BİZ BURADAYDIK”

Temel atma töreninin ardından konuşan Özgür Özel, deprem sürecindeki çalışmalara değinerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

“Adıyaman’da o gün gelip bir çakıl taşını kaldırandan Allah razı olsun” diyen Özel, şunları söyledi:

“Adıyaman’a gelen, çalışan, katkı sunan kim varsa minnettarız. Cumhuriyet Halk Partisi de o gün buradaydı. Bunun en büyük kanıtı, bugün Adıyaman Belediye Başkanımızın halkın büyük desteğiyle seçilmiş olmasıdır.”

Özel, CHP’li belediyelerin deprem bölgesinde yaptığı çalışmaları rakamlarla anlattı:

“Depremden hemen sonra CHP’li belediyeler Adıyaman’a 873 araç gönderdi. Bin 818 personel sahada görev yaptı. 834 TIR yardım malzemesi ulaştırdık, 10 mobil mutfak kurduk. 343 bin battaniye, 31 bin ısıtıcı ve 2 bin 600 çadır dağıttık. Bütün bunlar ortadayken Sayın Erdoğan ‘CHP yoktu’ diyor. ‘Fotoğraf çektirip gittiniz’ diyor. Vallahi biz depreme geldik, burada kaldık.”

“SİYASİ POLEMİK DEĞİL HİZMETTE YARIŞ”

Deprem bölgesinde siyasi polemik yerine hizmet odaklı bir anlayışı benimsediklerini vurgulayan Özel, “Biz bu bölgede siyasi kavga değil, yaraları sarmada yarışmayı doğru buluyoruz” dedi.

Törende Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere çok sayıda büyükşehir belediye başkanı ve milletvekili de hazır bulundu.

BELEDİYELERDEN YENİ PROJELER

Özel, deprem bölgesine yönelik yeni projelerin de hayata geçirileceğini açıkladı:

“Adıyaman’ın ihtiyaçları neyse gücümüz nispetinde yanındayız” diyen Özel, ilk sandıktan sonra iktidara geldiklerinde bölgeye daha büyük yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

“İKTİDAR OLARAK YENİDEN GELECEĞİM”

Konuşmasının devamında Özel, “İlk seçimlerden sonra iktidar partisinin genel başkanı olarak Adıyaman’a geleceğim. O zaman Adıyaman’a nasıl hizmet yağdırılır, tarihe kazıyacağız” dedi.

KÖMÜR BELDESİ’NDE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Adıyaman ziyaretleri kapsamında Kömür Beldesi’nde de konuşan Özgür Özel, erken seçim çağrısını yineledi. Erdoğan’a seslenen Özel, “Ben deprem bölgesine 54 kez geldim. Sayın Erdoğan 38 kez gelmiş. ‘CHP hiç gelmedi’ diyor. Gel Adıyamanlılara sor. Birinci parti olmazsam bırakacağım dedin, sen bırakacak mısın?” ifadelerini kullandı.

Özel, “Erken seçim istiyoruz. Türkiye’ye yeni bir yönetim anlayışı gerekiyor. Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nu görmek istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Exit mobile version