Ömer Çelik’ten ittifak görüşmeleriyle ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, genişleyen Cumhur İttifakı ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. Çelik, "Cumhur İttifakı'nın büyümesi ve güçlenmesi ile ilgili temas trafiği devam ediyor" açıklaması yaptı

omer celikten ittifak gorusmeleriyle ilgili aciklama habermeydan

Ömer Çelik’ten ittifak görüşmeleriyle ilgili açıklama geldi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimle ilgili yapılan ittifak görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “HÜDA PAR’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeniden Refah Partisi’nde bir davet söz konusu oldu, onlarla değerlendireceklerini ilettiler, bu hafta içerisinde dönüş yapacaklar” dedi.

İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları;

“Cumhur İttifakı’nın büyümesi ve güçlenmesi ile ilgili temas trafiği devam ediyor.” diyen Çelik, “Karşımızdaki ittifak koltuk kavgası içerisindeyken, biz deprem yaralarının sarılması için elimizden geleni yapıyoruz. Terör örgütü PKK’yı destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu’na bir desteği söz konusu. Buna laf edemeyenler Cumhur İttifakı ile uğraşıyorlar. Bizim parti programımız var destek açıklayan partilerin de kendi programları var, elbette farklılıklar olabilir. Temel ilkeler çerçevesinde seçime gidilmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.

”Her siyasi partinin kendi özgün kimliği var”

”Hüda Par’ın Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerine dair açıklamalarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeniden Refah Partisini de arkadaşlarımız, genel başkan vekilimiz ve genel başkan yardımcımız ziyaret ettiler. O ziyaret çerçevesinde bir davet söz konusu oldu. Onlar da bunu yetkili kurullarında değerlendireceklerini ifade ettiler. Gayet müspet bir havada geçti bu görüşme. Yetkili kurullarında ivedilikle değerlendirdikten sonra bu hafta içerisinde dönüş yapacaklarını belirttiler. Şunu unutmamak gerekiyor; ittifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lav edip tek bir parti haline dönüşmüyorlar. Her siyasi partinin kendi özgün kimliği var ve her siyasi partinin özgün kimliği içerisinde söylediği bazı şeyler ya da programlarındaki bazı hususlar diğer partilerle de çelişebilir. Burada nasıl bir şey olacak; tabii ki ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak.”

”HDP Kılıçdaroğlu’nu destekliyor”

”Bugün PKK’nın terör örgütü olduğunu söylemeyen bir partinin açıkça Sayın Kılıçdaroğlu’na desteği söz konusu, buna laf edemeyenler Cumhur İttifakı ile uğraşıyorlar. Bizim parti programımız var destek açıklayan partilerin de kendi programları var, elbette farklılıklar olabilir. Temel ilkeler çerçevesinde seçime gitmesi önemlidir.

Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımızın ülkeyi yönetirken ortaya koyduğu temel ilkeleri vatandaşlarımız da çok iyi bilmektedir. Seçimlere daha güçlü şekilde girecek şekilde prensiplerimizi açıklayacağız.”

“HÜDA PAR’a teşekkürlerimizi iletiyoruz”

”Hüda Par’ın Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerine dair açıklamalarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Yeniden Refah Partisini de arkadaşlarımız, genel başkan vekilimiz ve genel başkan yardımcımız ziyaret ettiler. O ziyaret çerçevesinde bir davet söz konusu oldu. Onlar da bunu yetkili kurullarında değerlendireceklerini ifade ettiler. Gayet müspet bir havada geçti bu görüşme.”

Exit mobile version