Nuriş Kardeşler Davasında 11 Kişi Tahliye Oldu!

Nuriş Kardeşler ve Karagümrük Çetesi olarak bilinen örgütün süregelen davasında, aralarında Nuri Ergin'in oğlunun da olduğu 11 kişi serbest bırakıldı.

nuris kardes01

1990’lı yılların gündeminde adından söz ettiren çetelerden biri olan Karagümrük Çetesi; üyelerinin büyük bir çoğunluğunun cezaevinde bulunmasına rağmen, kamuoyu hafızasındaki yerini koruyor. Dün görülen davada, çeteyle alakalı nedenlerle tutuklu 36 sanıktan 11’inin tahliyesine karar verildi. Serbest bırakılan isimler arasında, çetenin lideri Nuri Ergin’in oğlu Anıl Ergin’in olması da dikkat çekti. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, müştekilerin büyük bir çoğunluğunun Nuri Ergin’e verdikleri destek de göze çarpan unsurlardan oldu.

Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin’in ağabeyi Nejat Ergin de davada sorgulanan isimler arasındaydı. Kendisinin davayla hiçbir alakası olmadığını belirten Nejat Ergin; soyadından dolayı sıkıntı çektiğini ve bunun sebebini bilemediğini söyledi. Davada sanık pozisyonundaki birçok ismi hayatında ilk defa gördüğünü açıklayan Nejat Ergin; yıllardır ziyaret edemediği kardeşi Nuri Ergin’in dükkanını kurşunlamasından dolayı da şikayetçi olmadığını ifade etti. Suç örgütünün kuruculuğu iddiasıyla yargılanan Nejat Ergin; kendisinin örgüte dair hiçbir bağlantısı olmadığını açıkça ifade etti.

Nuri Ergin’in oğlu Anıl Ergin de tutuklu sanıklardan biriydi. Davada savunması istenen Anıl Ergin; 17 aydır suçsuz bir şekilde tutuklu kaldığını ve tahliyesini istediğini söyledi. Bu süreçte eşiyle iki kez boşanma aşamasına geldiğini aktaran Anıl Ergin; 2 çocuğunun da bu durumdan etkilenerek psikolojik tedavi almaya başladığını dile getirdi. Maddi ve manevi olarak çok zor bir duruma sokulduğunu belirten Anıl Ergin; büyük amcası haricindeki herkesin cezaevinde olması nedeniyle mağdur edildiğini vurguladı. Ayrıca Nuri Ergin’in suç örgütüyle hiçbir bağlantısı olmadığını da net bir biçimde belirtti.

Nuri Ergin: Oğlum Suçsuz!

Nuriş Kardeşler ismiyle bilinen yapının lideri Nuri Ergin ise; Anıl Ergin’in kendi işlerine hiçbir şekilde bulaşmadığını ve haksız yere cezaevinde olduğunu söyledi. Suç işlerine bulaşmamak adına kendisini yıllarca ziyarete bile gelmediğini söyleyen Nuri Ergin; cezaevi süreci öncesinde yalnızca askere giderken bir kez ziyaret ettiğini aktardı. Torunlarının dahi babalarını sorduklarını söyleyen Nuri Ergin; oğlunun tahliyesi için mahkemeye talepte bulundu. Diğer tutuklu sanıkların büyük bir bölümü de, 90’lı yıllarda yaşanan olaylarla bağlantıları olmadığını öne sürdü ve tahliyelerini istedi.

Mahkemenin karar aşamasında ise 11 kişinin tahliyesi sonucu açıklandı. Aralarında Anıl Ergin’in de bulunduğu mahkumlar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nuri Ergin’le birlikte tutuklu kalan diğer sanıklar ise, dosyalardaki eksiklerin tamamlanması ardından yeniden mahkeme huzurunda tahliye talep edebilecek. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, Nuriş Kardeşler veya Karagümrük Çetesi olarak bilinen örgütün 90’lardaki suçlarıyla alakalı yargılama sürecini yürütüyor.

Sanık Nuri Ergin’in örgütü cezaevinden yönettiği belirtilen savcılık iddianamesinde, Karagümrük Mahallesi’nde konumlanmış birçok kişinin şüpheli veya sanık olarak tutuklanması isteği bulunmaktaydı. Ancak örgüt suçundan cezaevine alınan birçok isim, bu celseyle birlikte tahliye oldu. Nuriş Kardeşler’in işlediği bilinen suçlar arasında; suç işlemek amaçlı örgüt kurmak, öldürmeye teşebbüs, kastla yaralama, şantaj, ruhsatsız silah bulundurma, özel hayatın gizliliği ihlali, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaya teşebbüs, dolandırıcılık, silah kaçakçılığı ve cezaevine silah sokma gibi suçlar bulunuyor.

Exit mobile version