Nevruz kutlamalarına katılan TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan açıklama

Birçok ilde düzenlenen etkinliklerle kutlanan Nevruz bayramı, İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İzmir'de gerçekleştirilen nevruz etkinliğine katıldı.

TIP Genel Baskani Erkan Bastan aciklama habermeydan

Nevruz kutlamalarına katılan TİP Genel Başkanı Erkan Baş açıklamalarda bulundu.

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda, Nevruz kutlamaları geniş güvenlik önlemleri kapsamında gerçekleşti. Kutalamalara, HDP Ağrı Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, önceki dönem HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Yeşil Sol Parti MYK üyesi Ahmet Asena, MED TUHAD-FED üyesi Salih Tekin ile partililer katıldı. Nevruz ateşine, HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz ve ‘Barış Anneleri’ katıldı.

İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki Nevruz etkinliğinde konuşan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise şunları kaydetti:

“Yıllardır bölmeye, ayrıştırmaya çalıştıkları halklarımız birbirine el uzattı. ‘Asrın felaketi’ diyorlardı, asrın dayanışmasını örgütledik. Şimdi hazır olsunlar, asrın hesaplaşması geliyor! Kardeşlerim bunlar bizi, bu meydanda toplananları, bu ülkenin milyonlarca onurlu, namuslu insanını, şimdiye kadar açlıkta birleştirdiler. Bunlar bizi yoksullukta birleştirdiler, bunlar bizi zindanlarda, kanlı meydanlarda birleştirdiler. Şimdi zafer için birleşiyoruz!

Şimdi bütün Türkiye’yi zafer gününe hazırlıyoruz hep birlikte. Bu iktidar şunu yapmaya çalışıyor, diyor ki ‘HDP’yi susturacağız, Kürt halkını susturacağız’. Buradan, İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan saraya sesleniyoruz: Ey Tayyip Erdoğan! HDP asla yalnız kalmayacak, Kürt halkı asla yalnız kalmayacak. Bir kez daha söz veriyoruz, son sözümüz budur: Siz Kürt halkının iradesini kapatamazsınız ama biz sizin sarayınızı kapatmaya geliyoruz. O saray kapanacak!” dedi. Konuşmaların ardından program sona erdi.

Exit mobile version