Muş’ta Yöresel Ürünler Pazarı’ndaki iş yerleri 5 Nisan’da satışa çıkacak

Muş Belediyesinin sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı açıklamada, eski sebze halinde, kentin kapalı çarşı ihtiyacının karşılanması amacıyla yaptırılan Yöresel Ürünler Pazarı'ndaki 31 iş yerinin, 5 Nisan'da satışa çıkarılacağı bildirildi.

Musta Yoresel Urunler Pazarindaki is yerleri 5 Nisanda satisa cikacak Habermeydan

Muş’ta Yöresel Ürünler Pazarı’ndaki iş yerleri 5 Nisan’da satışa çıkacak.

Muş Belediyesinin sosyal medya hesabı Twitter’den yaptığı açıklamada, eski sebze halinde, kentin kapalı çarşı ihtiyacının karşılanması amacıyla yaptırılan Yöresel Ürünler Pazarı’ndaki 31 iş yerinin, 5 Nisan’da satışa çıkarılacağı bildirildi.

Muş Belediyesi tarafından Devlet İhale Kanununa göre açık ihale usulü ile satışı yapılacak taşınmazların muhammen bedellerinin metrekarelerine göre değişiklik göstereceği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARINDAKİ İŞYERLERİ SATIŞA ÇIKARILIYOR

Eski sebze hali içerisinde yaptırılan Muş Belediyesi’ne ait 31 adet işyeri 5 Nisan 2023 Çarşamba günü satışa çıkarılacak.

Her geçen gün yapılan hizmetlerle gelişen ve büyüyen Muş’un kapalı çarşı ihtiyacının karşılanması için Muş Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Yöresel Ürünler Pazarı içerisinde yer alan işyerleri ihale ile satılıyor.

2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre açık ihale usulü ile satışı yapılacak olan taşınmazların muhammen bedelleri metrekarelerine göre değişiyor.

1000 TL karşılığında şartname evrakının temin edilebileceği ihale şartnamesinde yer alan önemli hususlar şu şekilde: “İstekliler tek geçici teminatla bir işyeri alıncaya kadar, geçici teminat miktarı aynı veya daha az olan tüm taşınmazların satış ihalesine katılarak pey sürebilir. Birden fazla işyeri almak isteyenler her bir işyeri için ayrı geçici teminat yatırmak zorundadır.

İhalelerde uygun teklif veren istekliler kesinleşen ihale kararı tebliğinden sonra 15 gün içerisinde sözleşme için gerekli belgeler tamamlanıp, ihale damga vergisi, İhale karar pulu ve kesin teminat yatırıldıktan sonra sözleşme imzalanır. Sözleşme yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde satış bedelinin tamamını peşin olarak ödenir. Ödeme yapıldıktan sonra 60 gün içerisinde tapu işlemleri yapılacaktır. Tüm masraflar yükleniciye aittir. 30 günlük süre içerisinde satış bedeli ödenmemesi halinde % 6’lık kesin teminat irat kaydedilerek Sözleşme fesh edilir.

GERÇEK KİŞİLERİN SUNMASI GEREKEN YETERLİLİK BELGELERİ

a) Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

b) İkametgâh

c) Bu şartnamede belirlenen tutarda geçici teminat tutarının idarenin ilgili banka hesabına veya idarenin tahsilât veznelerine yatırıldığına dair makbuzu veya Geçici Teminat Mektubu.

d) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin Noter onaylı vekâletnameyle vekili noter tasdikli imza beyannamesi.

e) Doküman alındı belgesi

f) Belediyemize borcu olmadığına dair, ilişik kesme belgesi.

TÜZEL KİŞİLERİN SUNMASI GEREKEN YETERLİLİK BELGELERİ

a) Kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza sirküleri;

c) Ticaret Sicil Gazetesi,

d) Bu şartnamede belirlenen tutarda Geçici Teminat tutarının idarenin ilgili banka hesabına veya idarenin tahsilât veznelerine yatırıldığına dair makbuzu veya Geçici Teminat Mektubu.

e) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza sirküsü beyannamesi,

f) İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi.(İstekli üzerine ihale kalması halinde ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi verilecektir.) Ayrıca, grubun bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

g) Doküman Alındı Belgesi.

h) Belediyemize borcu olmadığına dair, ilişik kesme belgesi

https://twitter.com/MusBelediye/status/1640285113572311041?s=20

 

 

Exit mobile version