Muş’ta terörden temizlenen köylerine dönüp üretime geçtiler

Muş’ta 1993’te terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucu ayrıldıkları Şenyayla bölgesindeki köylerine, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla dönüş yapan vatandaşlar, 30 yıl aranın ardından tarlalarını ektiler.

mus ta terorden temizlenen koylerine donup uretime gectiler habermeydan

Muş’ta terörden temizlenen köylerine dönüp üretime geçtiler.

Muş’ta 1993’te terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucu ayrıldıkları Şenyayla bölgesindeki köylerine, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla dönüş yapan vatandaşlar, 30 yıl aranın ardından tarlalarını ektiler.

Güvenlik güçleri tarafından bölgenin terörden arındırılmasıyla 30 yıl sonra köylerine dönen köylüler, yıkılan ve harap olan evlerinin yerine yeni evlerini inşa ederek tarım ve hayvancılık yapmaya başladı.
30 yıl önce terör bölgelerindeki terör yüzünden köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen çiftçi Emin Yıldırım, güvenlik güçlerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda bölgede sağlanan huzur ve güven ortamında köyüne dönerek tarım yapmaya başladığını belirterek, “Terör olaylarından dolayı köyümüzden göç ederek Muş’a gittik. Göç ettikten sonra biz buraya hiçbir şekilde gelemedik. Sahipsiz kaldı. Allah’a şükürler olsun devletimizin sayesinde bizler köyümüze döndük. Şu an burada tarım yapıyorum. Kavun, karpuz, lahana, domates, biber ve salatalık gibi ürünler ektim. Devletin sayesinde köyümüze döndük. Devlet olmasaydı bin senede geçse biz buralara dönemezdik. Terk ettiğimiz Şenyayla bölgesindeki köyümüze geri döndük. Huzur ve güven ortamında tarım yapıyorum. 4 ay burada kalıyorum, kış mevsimi gelmeden Muş’a dönüyoruz. Terörün bitirildiği Şenyayla bölgesinde ben şu an tarım yapıyorum. Terörün bitirildiği Gabar Dağı’nda petrol çıkarken Şenyayla’da ise ekinler çıktı” dedi.

Exit mobile version