Muş’ta otizmli çocuklar Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde fidan dikti

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından otizmli çocuklara doğa sevgisi aşılamak için 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, kentte faaliyetlerini sürdüren özel eğitim ve uygulama okullarının katılımıyla Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidan dikme programı düzenlendi.

Musta otizmli cocuklar Dunya Otizm Farkindalik Gununde fidan dikti Habermeydan

Muş’ta otizmli çocuklar Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde fidan dikti.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında otizmli çocuklara doğa sevgisi aşılamak için 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde kentte faaliyetlerinin sürdüren özel eğitim ve uygulama okullarının katılımıyla Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidan dikme programı düzenlendi.

Öğretmenleri eşliğinde diktikleri fidanlara can suyu veren özel çocuklar, daha sonra mavi balonları gökyüzüne bıraktı. ‘Mavi balonlar gökyüzüne, yeşil fidanlar yeryüzüne’ sloganıyla düzenlenen fidan dikim programına 25 özel öğrenci katıldı. Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, etkinliğe katılan gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kıvanç, fidan dikim etkinliğine 25 otizmli özel öğrencinin katılımı ile Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidanların dikimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dünya Otizmi Farkındalık Günü bugün. Bu farkındalığı topluma fark ettirmek amacı ile ilimizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren özel eğitim ve uygulama okullarımızın ortaklaşa düzenlediği fidan dikim çalışmalarını gerçekleştirerek topluma otizm farkındalık gününü fark ettirmeye çalışıyoruz. Bu yılki sloganımız ‘Mavi balonlar gökyüzüne, yeşil fidanlar yeryüzüne’ sloganı ile 25 otizmli öğrencimizin katılımı ile Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidanlarımızın dikimini gerçekleştirdik. İnşallah fidanlarımız özel öğrencilerimizin yapacağı yıllık bakımları ile daha iyi hale gelecekler. Bu farkındalığı fark ettirmek için çaba sarf eden, emeği geçen okul çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ile birlikte el ele vererek bu özel çocuklarımızı topluma fark ettirmek için gerekli çabayı göstereceğiz. Bu özel öğrencilerimiz toplumun her kademesinde çalışabilecek nitelikte ve güçlüktedir” dedi.
Dikilen ağaçlara otizmli çocukların isimleri yazıldı.

Exit mobile version