Muş’ta, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için, ‘Mazlumlara dua, Filistin’e vefa’ isimli bir program düzenlendi.
Muş Merkez’de bulunan Tuba Camisi’nde düzenlenen programa, erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklar da katıldı. Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir’in kıldırdığı namazda büyükleriyle birlikte çocuklarda saf tuttu. Namaz kılan çocuklar, hayatını kaybeden ve yaralı olan Filistinli akranları için dua etti.
Anne ve babasıyla birlikte camiye gelen Akif Eslem Çakıroğlu (8), “Filistinli kardeşlerimiz için camiye gelip namaz kılıp, dualar ettik” dedi.Elif Gür (10) ise “Filistinli kardeşlerimiz için camiye geldim. Burada namaz kılıp, dualar ettim. Ben Filistin’deki kardeşlerim için çok üzülüyorum. Camide sürekli dua ediyoruz. Allah onların yanında olsun” diye konuştu.
Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir yaptığı konuşmasında, ‘Bugün özellikle cemaatimizin çiçekleri, gülleri vardı. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız vardı. Çünkü çocuklarımız artık televizyonlarda izliyorlar, Filistin’de bombalar altında ezilen ve ölen kendi yaşıtlarını görüyorlar. Çocuklarımız kendi yaşıtları için günahsız kalpleriyle, kardeşlerinin acılarını dindirmek ve destek vermek için bugün camideydiler. Cemaatimizin yarıdan fazlası, çocuklarımızdı. Filistinli akranları için Kur’an-ı Kerim okudular, hem de dualar ettiler” ifadelerini kullandı.