Muş’ta, kuşaklar satranç turnuvasında buluştu!

Muş Kırköy Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Gençlik merkezinde düzenlenen satranç turnuvasında 70 sporcu mücadele etti.

musta kusaklar satranc turnuvasinda bulustu habermeydan

Muş’ta, kuşaklar satranç turnuvasında buluştu!

Muş Kırköy Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Gençlik merkezinde düzenlenen satranç turnuvasında 70 sporcu mücadele etti.

Kırköy Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde farklı yaş gruplarından sporcuların bir araya getirilmesi ve bu branşın yayılmasını sağlamak amacıyla satranç turnuvası gerçekleştirildi.

Gençlik merkezinde üç kategoride düzenlenen turnuvaya Muş ve çevre illerden gençler, yaşlılar ve engelli sporcular dahil toplam 70 sporcu katıldı.

Turnuvada açıklamalarda bulunan Kırköy Belediye Başkanı Rahmetullah Yaktı, “Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, Kırköy Belediyemizin destekleriyle bir satranç turnuvası düzenledik. Turnuvaya katılan sporcularımızı bir araya getirerek bu organizasyonu gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerle gençlerimizi bir araya getirerek, Kırköy’deki gençlerimizle Muş merkezden ve çevre bölgelerden gelen gençlerimizi kaynaştırmayı hedefliyoruz. Satranç, bir spor dalı olarak gençlerimizin hem zihinsel gelişimine katkı sağlamakta hem de boş zamanlarını daha verimli değerlendirmelerine imkan tanımaktadır. Bizler de imkanlarımız dahilinde bu tür fırsatları gençlerimize sunmaya devam edeceğiz. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Muhsin Gök ise, “Turnuvaya Malatya, Kayseri, Bitlis, Bingöl, Muş merkezi ve çevre köylerden sporcular katılım sağladı. Bu organizasyona destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Muş, satranç sporunda lisanslı sporcu sayısı bakımından Türkiye’de önemli bir noktadadır. Asıl amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, onları satranç gibi zihinsel gelişimi destekleyen bu spora yönlendirmektir.” diye konuştu.

Oyunculardan Meryem Öner ise Kırköy Belediyesi tarafından düzenlenen satranç turnuvasına katıldıklarını belirterek, “Çok iyi bir satranç turnuvasıydı, bizim için oldukça yararlı oldu. Bu turnuvayı düzenleyen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Oyunculardan 75 yaşındaki Hüseyin Dinçer de Kırköy beldesinden satranç turnuvasına katıldığını dile getirerek, “Turnuvada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Beni belediye başkanımız turnuvaya yazdırdı. Turnuvaya çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar katılım sağladı. Hepsi çok iyi oynuyor, oldukça başarılılar” şeklinde konuştu.

 

 

 

Exit mobile version