Muş’ta koyunlar tekrar meraya çıkarıldı

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığıyla Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Muş’ta Mart ayının son gününde etkili olan kar yağışıyla ahırlara alınan keçi ve koyunlar, nisan ayında havaların ısınmasıyla yeniden meraya çıkarıldı.

Karlarin erimesiyle koyunlar tekrar meraya cikarildi Habermeydan

Muş’ta koyunlar tekrar meraya çıkarıldı.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Muş’ta Mart ayının son gününde etkili olan kar yağışıyla ahırlara alınan keçi ve koyunlar, nisan ayında havaların  ısınmasıyla yeniden meraya çıkarıldı.

Muş‘ta, mart ayının son gününde etkili olan kar yağışıyla ahırlarda beslenen keçi ve koyunlar, karın erimesiyle çıkarıldıkları meralarda otlatılmaya başlandı. Kış mevsimi boyunca ülkenin en yoğun kar yağışı alan illerinden biri olan Muş’ta, ilkbahar mevsimi etkisini göstermeye başladı. Karların erimesiyle doğanın yeniden canlanmaya başladığı kentte, meraları dolduran keçi ve koyun adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Muş’ta, Mart ayının sonlarına doğru yağan karların erimesi ile besiciler ahırlarda besledikleri hayvanlarını havaların ısınmasıyla birlikte tekrar meraya çıkarmanın sevincini yaşıyor. Geçmiş yıllara oranla bu sene kış mevsiminin kısa sürmesinden dolayı yem ve samandan önemli oranda tasarruf eden besiciler, ahırlardan çıkardıkları hayvanlarını meralarda otlatıyor. Zorlu kış mevsiminin ardından ilkbaharın mevsiminin gelmesinin kendileri ve hayvanlar için bir bayram olduğunu ve hayvanlarını meralara çıkardığını ifade eden çoban Enes Demir, karların erimesi ile tekrar ilkbahar coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Yoğun kar yağışı ve zorlu kış mevsimi nedeniyle hayvanlarımız bir süre ahırlarda besleniyordu. Karların erimesi ile havaların ısınmasının ardından hayvanlarımızı meralara çıkardık. Otları uzayan meralarda koyunları otlatırken fırtına çıktı ve kar yağdı. Hayvanlarımızı tekrar ahırlara götürdük. Karların erimesi ve havaların ısınması ile bizde hayvanlarımızı tekrar meralara çıkardık. Temiz hava, kuzular anneleriyle birlikte gezip, otlamayı çok seviyor. İlkbaharın büyük coşkusunu yaşıyoruz” dedi.

 

Exit mobile version