Muş’ta gönüllü kursiyer kadınlar depremzede kadınlar için kıyafet dikiyor

Muş Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde kursiyerler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede kadınlar için kıyafet dikiyor.

Musta gonullu kursiyer kadinlar depremzede kadinlar icin kiyafet dikiyor Habermeydan

Muş’ta gönüllü kursiyer kadınlar depremzede kadınlar için kıyafet dikiyor.

Muş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde kursiyerler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede kadınlar için kıyafet dikiyor.

Muş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ekrem Bingöl, gazetecilere, Diyanet Vakfı işbirliği ile yapılan çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzede kadınlara giyim desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Bu kapsamda atölyede görevli usta öğreticiler ve gönüllü kursiyerlerin kadınlar için kıyafetler diktiğini belirten Bingöl, “Geçen hafta aynı usta öğreticilerimizin çocuklar için ürettiği battaniyeler depremzedelerimize ulaştırıldı. Bugün de etek dikimi yapılıyor. Yaklaşık 1000 etek dikmeyi planlıyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra hem kente gelen hem de bölgedeki depremzedelere ulaştıracağız” dedi.

Atölyede gönüllü olarak 20 eğitimcinin çalıştığını söyleyen usta öğretici Züleyha Kartal ise “Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız atölyede kadınlar özveriyle çalışıyor. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının olduğunu öğrendik. Bu ihtiyaçların giderilmesine destek sağlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 1000 etek üretimi yapmayı hedefliyoruz. Bunların çoğunu tamamladık. En kısa zamanda deprem bölgesindeki kardeşlerimize göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Diyanet Vakfı Kur’an kursunda görevli Esma Özcan da depremden etkilenen depremzede vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Burada kurulan atölyede belediye ve Diyanet Vakfı el ele vererek depremzede kardeşlerimiz için yardımları sürdürüyoruz. Amacımız depremden etkilenen kardeşlerimize en kısa sürede dikilen ürünleri ulaştırmaktır” diye konuştu.

Exit mobile version