Muş’ta Dev Elektrik Kesintisi: Çok Sayıda Yerleşim Yeri Karanlıkta Kalacak!

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Muş genelinde yürütülen altyapı, bakım ve yatırım çalışmaları kapsamında 23 Eylül 2026 Çarşamba günü geniş çaplı planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

musta dev elektrik kesintisi cok sayida yerlesim yeri karanlikta kalacak habermeydan

Muş’ta Dev Elektrik Kesintisi: Çok Sayıda Yerleşim Yeri Karanlıkta Kalacak!

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Muş genelinde yürütülen altyapı, bakım ve yatırım çalışmaları kapsamında 23 Eylül 2026 Çarşamba günü geniş çaplı planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

23 Eylül 2026 Çarşamba günü gerçekleşecek kesintilerden Muş Merkez ve Malazgirt ilçelerine bağlı çok sayıda köy, mezra ve sanayi/iletişim tesisi etkilenecek.

İşte saat saat kesinti yaşanacak bölgeler ve detaylar:

Muş Merkez Kesinti Programı

Yatırım Çalışmaları Nedeniyle:

* Bostankent Köyü: 09.00 – 10.00 ile 16.45 – 17.00 saatleri arasında (kısa süreli kesintiler)

* Bostankent Köyü Baraj Yolu Civarı: 09.00 – 17.00 saatleri arasında (gün boyu)

Bakım Çalışmaları Nedeniyle (09.00 – 17.00):

Tarihi Murat Köprüsü Civarı

* Şenoba Köyü

* Gündoğan Köyü

* Eminoğulları Kum Ocakları Civarı

Bakım Çalışmaları Nedeniyle (10.00 – 17.00):

* Tüten, Sudurağı, Akpınar, Dilimli, Akkonak, Yücetepe ve Kıyıbaşı Köyleri

* Dilimli, Kom ve Aşağı Fındıklı Mezraları

* Mercimekkale, Mercimekkale Arıtma Tesisi ve Aligedik bölgeleri

Malazgirt İlçesi Kesinti Programı

Malazgirt genelindeki bakım çalışmaları nedeniyle 09.00 – 17.00 saatleri arasında şu noktalara enerji verilemeyecek:

Etkilenen Köy ve Mahalleler: Tatlıca, Hancağız, Alyar, Aradere, Murat Kolu ve Güleç Köyleri ile Konakkuran Yeni Mahallesi.

İletişim Tesisleri: Çalışmalar süresince Tatlıca Türk Telekom Baz İstasyonu ve Aradere Türk Telekom Baz İstasyonu da kesintiden etkileneceği için bölgede mobil iletişimde aksamalar yaşanabilir.

VEDAŞ’tan Vatandaşlara Uyarı

VEDAŞ yetkilileri, kesintilerin şebeke kalitesini artırmak ve arızaları asgariye indirmek amacıyla yapıldığını belirterek; vatandaşların elektrikli cihazlarını korumak, planlarını çalışma saatlerine göre yapmak ve gerekli tedbirleri almak konusunda hassasiyet göstermelerini hatırlattı.

Exit mobile version