Muş’ta, dereye düşen Gülsima Yıldız’ı arama çalışmaları sürüyor!

Muş’un Cevizlidere köyünde tahta köprüden geçerken dereye düşerek kaybolan Gülsima Yıldız’ı arama çalışmaları 4. gününde aralıksız sürüyor.

musta dereye dusen gulsima Yildizi arama calismalari suruyor habermeydan

Muş’ta, dereye düşen Gülsima Yıldız’ı arama çalışmaları sürüyor!

Muş’un Cevizlidere köyünde tahta köprüden geçerken dereye düşerek kaybolan Gülsima Yıldız’ı arama çalışmaları 4. gününde aralıksız sürüyor.

Muş Merkeze bağlı Cevizlidere köyünde tahta köprüden geçtiği sırada dengesini kaybederek dereye düşen Gülsima Yıldız akıntıya kapılarak kısa sürede gözden kaybolurken, yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Arama çalışmalarına Muş AFAD, jandarma, UMKE, HAK, Kızılay ekipleri, güvenlik korucuları ve köylüler katılıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre, vatandaşlar hariç toplam 135 personel bölgede görev yapıyor. Çalışmaların büyük bölümü Muş müdahale ekipleri tarafından yürütülürken, Van Jandarma Komutanlığına bağlı 5 kişilik dalgıç ekibi ile Diyarbakır AFAD’a bağlı 6 kişilik dalgıç ekibi de arama faaliyetlerine destek veriyor.
Muş merkezli yürütülen çalışmalarda ekipler, çay yatağı boyunca Batman ve Diyarbakır sınırına kadar uzanan bölgelerde arama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Ekiplerin, düşme noktasından başlayarak Batman sınırına kadar uzanan yaklaşık 30 kilometrelik hatta arama gerçekleştirdi. Zorlu arazi şartları nedeniyle bazı bölgelere personelin ulaşamadığı, yüksek ve patikasız alanlarda ise AFAD ekipleri dron desteğiyle havadan tarama çalışması gerçekleştirdi. Dalgıç ekipleri ise yaklaşık 6 kilometrelik alanda su içerisinde arama yaptı.

 

Exit mobile version