Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş'ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

mus ta ailelerin evlat nobeti suruyor7 habermeydan e1713968591401

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

Çocuklarına kavuşma ümidiyle her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Baba Şemsettin Özcan, “Çocuklarımızı vermeyene kadar sizin yakanızı bırakmıyoruz. Çocuğumdan 7 yıldır hiç haber alamadım. Bir gün çocuğunuz eve gelmese ne yaparsınız? Bizim çocukları vermeyene kadar burayı terk etmeyeceğiz” dedi.

Anne Gülbahar Teker de, “Çocuğum gelse veya gelmese ben yine de eyleme devam edeceğim. Biz PKK ve HDP’den korkmuyoruz. Bizim çocukları getirip bize versin. Yeter artık bu anneler ve babaların ağladığı. Niye getirip bize vermiyorsunuz? Kürt hakkı böyle değil. Biz de Kürt’üz. Onların çocukları nerede bizim çocuklar nerede? Çocuklarımız yaşıyor, yaşamıyor bilmiyoruz. Bizim çocukları bize versinler. Bir kişi dağda kalana kadar eyleme devam edeceğim. Lanet olsun HDP ve PKK’ya” şeklinde konuştu.

Exit mobile version