Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş'ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

mus ta ailelerin evlat nobeti suruyor5 habermeydan e1711552226169

Muş’ta ailelerin evlat nöbeti sürüyor!

Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine bu hafta da devam etti.

Her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulunan anne ve babalar, eylemin yapıldığı yoldan geçen ve yüksek sesle müzik açan DEM Parti’nin seçim aracına tepki gösterdi.

Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. Anne Ayten Koçhan, “Biz burada eylemimize devam ediyoruz. Ben PKK ve DEM’den çocuğumu istiyorum. Bunlar çocuk hırsızları. Çocuklarımızı versinler. Yeter analar babalar ağladı. Evlat hasretine dayanamıyoruz. Oğlum sana sesleniyorum. Dön, yolu yol değil. Gelin devletimize sığının. Çocuk hırsızlarına hizmet etmeyin. Yeter artık. Onlar bizim ciğerimizi yaktılar. Allah onların ciğerini de yaksın. Biz evlatlarımızı istiyoruz. Biz bir şey peşinde değiliz. Biz evlatlarımızın peşindeyiz” dedi.

Çocuğunu alana kadar eyleme devam edeceğini ifade eden baba Şemsettin Özcan da, “DEM’in önünde 5 yıldır eylem yapıyorum. Bunların çocukları okulda, benim çocuğum dağda. Ben bu çocuğu kabul etmiyorum. Bunlar Kürt davası değil. Bunlar Amerikalı ve İsrail’in adamı. Bunları (DEM) meclise sokmayın. Bunlar Müslüman değil. Bayrağımız ve Allah’ımız birdir, Peygamberimiz birdir. Çocuğuma da sesleniyorum. Eğer sesimizi duyursanız gelin teslim olun. Bu devlet hiç kimseye de zarar vermez. Bunlar hep sizi kandırıyorlar. Onların dediğine bakmayın. Şimdi Dem Partisi yapmışlar. Dem Partisi yerine İsrail partisi yapsalardı” şeklinde konuştu.

Anne Gülbahar Teker de “Ramazan ayında buraya geliyoruz. Biz DEM ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı getirsinler bize versinler. Yeter bu anneler babalar ağladığı. Bir çocuk dağda kalana kadar eyleme yine devam edeceğiz. DEM’den korkmuyorum. Burada 4 yıldır seni bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version