Muş’ta ailelerin evlat nöbeti Kurban Bayramı öncesinde de devam etti!
Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen aileler, DEM partisinin Muş İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine Kurban Bayramı öncesinde de devam etti.
Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’dan kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi sürerken, çocuklarının akıbetini öğrenmek ve onların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesini sağlamak ve toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her Çarşamba günü Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter yakamızdan düşün” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açarak, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.
Gözyaşları içinde HDP ve PKK’dan çocuğunu isteyen acılı anne Ayten Koçhan, “Ersin oğlum beni duyuyorsan dön gel devlete teslim ol. Yavrum 8 yıldır sensiz bayramlarımız hep kara geçti. Bir yanımız boş kaldı oğlum. Gel devletimize sığın. Bak yine bayram geldi ben ve baban üzüntü içindeyiz. Sensiz bayramı ben ne yapayım oğlum. Evlat hasretine artık dayanamıyorum” dedi.
14 bayramdır oğlunu görmediğini söyleyen anne Şahinaz Özcan da, “7 yıldır bayramlar geçiyor oğlumdan hiç haber alamadım. Ben HDP ve PKK’dan çocuğumu istiyorum. Bu Kürt davası değil. Biz de Kürt’üz. Onların da çocukları var. Bir gün gelmesin, onlar nasıl dayanırlar. 7 yıldır çocuğumdan haber alamadım. Atilla oğlum sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. 14 bayramdır oğlumu görmemişim” şeklinde konuştu.