Muş’ta, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği kışın zor şartlarında vatandaşların mağdur olmaması için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Kent genelindeki 20 istasyonda hizmet veren İl Ambulans Servisi 112 Başhekimliği, 262 personel, 28 ambulans ve 10 paletli ambulans ile 366 köyde meydana gelecek vakalara anında müdahale etmek için hazır bekliyor.
Çetin kış mevsimi öncesinde araçların bakım ve onarımlarının tamamlandığını belirten il İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür, “Malumunuz, Muş ilimiz Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir il. 392 bin nüfusa sahibiz ve yaklaşık 8 bin 178 kilometrekarelik alanda sağlık hizmeti veriyoruz. Hem Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunmamız hem de Bulanık, Malazgirt ve Varto olmak üzere rakımın yüksek olduğu üç ilçemizin bulunması nedeniyle, bin 500 metreyi aşan yüksekliklere sahip alanlarımız var. Kış şartları çetin geçtiği için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık” dedi.
Kış öncesi tüm tedbirlerin alındığı, ambulansların donanım ve bakımlarının tamamlandığını söyleyen Müdür Ömür, “Araçlarımızın donanımları ve bakımları ile personelimizin eğitimleri konusunda hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bu açıdan vatandaşlarımız rahat olsun; kendilerini güvende hissedebilirler. Bizler acil sağlık hizmetlerini 262 personel, 20 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve 28 ambulansla vermekteyiz. Bu ambulansların yanında bir adet obez ambulans, bir adet “snow track” olarak adlandırılan kış tipi ambulans ve yaklaşık 10 adet palet takılabilir, kış şartlarına uygun 4×4 arazi aracımız mevcut. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
112’nin yoğun çalışan bir hat olduğuna dikkat çeken Ömür, “Ulaşamayacağımız hiçbir köy ya da mezra yok. 366 köyümüz, 180’e yakın mezramız bulunuyor ve hepsine kırsalda yarım saat içinde, merkezde ise 10 dakikada ulaşabiliyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar. Vatandaşlarımızdan istirhamımız; 112 malum çok yoğun çalışıyor. Gereksiz çağrılardan uzak duralım. Sizin gereksiz yaptığınız bir çağrı, başka bir vatandaşımızın hayatını ciddi ölçüde etkileyebilir. Lütfen gereksiz çağrılardan uzak duralım” dedi.
