Muş’ta, 100 Personelle Trafik Kazası Tatbikatı!
Muş’ta Valilik himayesinde 100 personelin katılımıyla düzenlenen kurumlar arası trafik kazası tatbikatında, senaryo gereği araçlarda sıkışan 4 yaralı ekiplerin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı.
Muş’ta olası trafik kazalarına müdahale kapasitesini artırmak ve kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen tatbikata AFAD, UMKE, sağlık, itfaiye ve emniyet ekiplerinden toplam 100 personel ve 20 araç katıldı.
Senaryo Gereği Sıkışan 4 Yaralı Kurtarıldı
Muş Valiliği himayesinde gerçekleştirilen tatbikat senaryosu gereği, Cumhuriyet Caddesi üzerinde iki araç çarpıştı ve araçlarda bulunan 4 kişi sıkıştı. İhbarın ardından olay yerine kısa sürede sevk edilen ekipler, araçta sıkışan kazazedeleri kurtarmak için zamana karşı yarıştı.
Ekiplerin eş zamanlı ve koordineli çalışmasıyla araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık görevlilerine teslim edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
“1 Milyon 550 Bin Kazada 6 Binden Fazla Can Kaybı”
Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Afetlere Müdahale Şube Müdürü Metin Yıldız, Türkiye istatistiklerine dikkat çekerek şunları söyledi:
“TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de yılda yaklaşık 1 milyon 550 bin trafik kazası meydana gelmekte ve bu kazalarda 6 bin 35 vatandaşımız hayatını kaybetmektedir. Valiliğimiz himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatın iki temel amacı var: Kurumlarımızın müdahale kapasitesi ile koordinasyonunu değerlendirmek ve vatandaşlarımızda trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmaktır.”
“Telefon Bekleyebilir, Kaybedilen Can Geri Gelmez”
Sürücülere hayati uyarılarda bulunan Yıldız, “Kurtarma çalışmalarının ardından gerçekleştirdiğimiz canlandırmayla aşırı hız, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri takmamanın ölümcül sonuçlarına dikkat çekmek istedik. Sürücülerimizden ricamız; araç kullanırken telefonlarını bırakmaları, hız sınırlarına uymaları ve emniyet kemerlerini takmalarıdır. Unutmayalım; telefon bekleyebilir, hızımızı azaltabiliriz ancak kaybettiğimiz bir canı geri getiremeyiz. Lütfen evimize erken değil, sağ salim dönelim” ifadelerini kullandı.
Tatbikat sonunda AFAD İl Müdürü Veysi Kaya da tatbikata katılan kurum ve personellere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
