Muşlu ailelerin evlat nöbetinde umutlu bekleyişi!
Muş‘ta çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin, PKK’nın silah bırakma kararını büyük bir umutla karşılayarak, evlatlarına kavuşma hayali kuruyor.
Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırılmasından DEM Parti’yi sorumlu tutan Muşlu aileler, PKK’nın silah bırakma ve fesih kararının ardından büyük bir sevinç yaşayarak yıllardır bekledikleri umut dolu günü yakınlaştığını ve çocuklarına kavuşacakları anı sabırsızlıkla bekliyor.
Muş DEM partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, “Türk-Kürt kardeştir”, “Anneler direniyor”, ve “teslim olun” çağrısı yaptı.
9 yıldır oğlundan haber alamayan Ayten Koçhan, “Mutluyuz, sevinçliyiz. Allah; Cumhurbaşkanımızdan, bütün askerlerimizden, tüm ekiplerimizden razı olsun. İnşallah analar artık ağlamaz. Bu kana bir dur demeli. Kan dökülsün istemiyoruz. Çocuklarımızı istiyoruz. 9 senedir evlat hasreti çekiyoruz. İnşallah evlatlarımız gelir teslim olur. 2 gecedir sevinçten uyuyamıyoruz” dedi.
12 yıldır evladına hasret Halit Altun ise, “12 yıl önce PKK tarafından çocuğum alındı. Ama artık umutluyuz. Devlet Bahçeli’ye ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Barış süreciyle birlikte umarım hepimiz çocuklarımıza kavuşuruz. Tek isteğimiz, çocuklarımızın sağ salim dönmesidir” diye konuştu.
Oğlu 9 yıl önce Bursa’dan PKK tarafından kaçırılan Alaattin Koçhan da, “Bugünleri bekliyorduk. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz, özellikle Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bahçeli’ye. Bu karar, bizim için bir umut ışığı oldu. Bugünleri bekliyorduk, inşallah muvaffak olacağız. Çocuğumuz gelecek ve bu üzüntüden kurtulacağız. Devletimiz de bu sıkıntıyı atlatacak, Allah sonunu hayır ve daim etsin” şeklinde konuştu.