Muş ve Bitlis’te Çocuklardan COP31 İklim Etkinliği!

Türkiye'nin ev sahipliği yapmaya hazırlandığı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) hazırlıkları kapsamında, Doğu Anadolu Bölgesi’nde dikkat çeken bir farkındalık hareketi başlatıldı.

mus ve bitliste cocuklardan cop31 iklim etkinligi habermeydan 1

Muş ve Bitlis’te Çocuklardan COP31 İklim Etkinliği!

Türkiye’nin ev sahipliği yapmaya hazırlandığı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) hazırlıkları kapsamında, Doğu Anadolu Bölgesi’nde dikkat çeken bir farkındalık hareketi başlatıldı.

Muş ve Bitlis Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine bağlı Çocuk Hakları İl Komiteleri, düzenledikleri özel etkinliklerle çevre krizine ve iklim değişikliğine miniklerin gözünden ışık tuttu.

Muş’ta Çocuklar Taleplerini Göletli Park’tan Duyurdu

Muş Göletli Park’ta kurulan bilgilendirme standında hem çocuklara hem de kent sakinlerine iklim değişikliği ve doğanın korunması anlatıldı. Çocuk Hakları İl Komitesi üyesi çocukların sahada aktif rol aldığı etkinlikte, stant ziyareti gerçekleştiren vatandaşlarla iklim krizi üzerine sohbetler edildi.

“Temiz Su ve Yanmayan Ağaçlar İstiyorlar”: Muş Çocuk Hakları Komitesi İl Koordinatörü Psikolog Dilan Değer, hedeflerinin çocuklarda sürdürülebilir bir bilinç oluşturmak olduğunu belirterek; “Çocuklarımıza iklim kriziyle ilgili sorular yönelttik ve taleplerini dinledik. Ortak arzularının kirlenmeyen sular, yanmayan ağaçlar ve musluktan kana kana içilebilecek temiz su olduğunu gördük,” açıklamasında bulundu.

Gelecek Nesillere Dijital ve Doğal Miras: Komitenin Kız Temsilcisi Asya Polat ise etkinlikte çocukların dijital dünyası ile doğa koruma bilincini birleştiren tavsiyelerde bulunduklarını ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini vurguladı.

Bitlis’te Dilekler “İklim Ağacı”nda Buluştu, Mektuplar Bakanlığa Yollandı

Bitlis Mevlana Parkı’nda gerçekleştirilen programda ise sıfır atık, geri dönüşüm ve doğal kaynakların doğru kullanımı ön plana çıkarıldı. Kurulan “İklim Ağacı”na doğaya dair dileklerini asan minikler, çevre bilincine ilişkin hazırlanan broşürleri inceledi.

Bakan Göktaş’a Özel Mektuplar: Bitlisli çocuklar, duygu, düşünce ve çevresel taleplerini kaleme alarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a iletilmek üzere Çocuk Hakları Sandığı’na bıraktı.

“İklim Değişikliği Çocukların Geleceğini Doğrudan Etkiliyor”: Bitlis Komite Koordinatörü ve Rehberlik Öğretmeni Bahar Kaya, iklim krizinin yalnızca doğayı değil çocukların sağlığı ve güvenliğini de tehdit ettiğini ifade etti. Kaya, çocukların çevre mücadelesinde aktif birer özne haline gelmelerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

 

Exit mobile version